Electronic Beats Romania
News

Outernational Virtual Festival, pe 25 și 26 iulie

Outernational Virtual Festival

În 2020, festivalul Outernational migrează în spațiul rural din județul Vaslui. Totodată, festivalul se alătură campaniei pentru digitalizarea și modernizarea școlilor din mediul rural inițiată de World Vision România.

Outernational Virtual Festival este o ediție specială derivată din festivalul Outernational Days, ce va fi difuzată online, între 25 și 26 iulie 2020.

Festivalul propune o evadare virtuală din mediul urban, din confortul casei tale, pentru o experiență multiculturală în mijlocul naturii, într-un spațiu rural autentic, natural. Programul va include concerte live, filme de scurt metraj, panel-uri de discuții și conferințe/lectures.

Vor cânta atât trupe și artiști români (Ansamblul Anton Pann, Bogdana Dima & Diana Miron, Corina Sârghi și Taraful Jean Americanu, Mitoș Micleușanu, Multumult, Sillyconductor, etc) cât și artiști străini (Mohamad Zatari (Siria) & Avadhut Kasinadhuni (India) & Sara Nezamoleslami (Iran), Stefan Fraunberger (Austria), Katharina Ernst (Austria). Festivalul va include și o apariție specială a Fanfarei de la Valea Mare din județul Vaslui, precum și concertul Milan W & The Tulnic Ensemble of Avram Iancu (proiect curatoriat de The Attic, ce a debutat în 2019 la festivalul Europalia-România din Belgia și despre care poți citi mai multe aici și aici.)

Mai mult, programul va include o discuție despre județul Vaslui, o discuție despre situația pădurilor din România și a defrișărilor abuzive, precum și două filme de scurt metraj ce evocă spațiul rural românesc.

Outernational Virtual Festival
Outernational Virtual Festival

Festivalul Outernational celebrează diversitatea în toate formele ei și militează pentru incluziunea socială, pentru eliminarea granițelor culturale și a barierelor sociale. Scopul inițiativei este de a deconstrui stereotipurile privind zona Vaslui și de a o plasa pe harta culturală națională. Totodată, concertele și filmele își propun să genereze un spațiu de discuții privind moștenirea culturală rurală.

Festivalul este difuzat gratuit, dar sunt încurajate donații în cadrul unei campanii de strângere de fonduri, realizată de Outernational în parteneriat cu fundația World Vision Romania și festivalul Open Camp Vaslui. Campania pentru digitalizarea și modernizarea școlilor din mediul rural Dăruiește educație deschide o discuție mai largă despre școala la țară și învățământul în spațiul rural și în zonele defavorizate. Scopul campaniei este de a aduna fonduri pentru achiziția de tablete cu internet pentru copiii din zona rurală, inclusiv din județul Vaslui, copii ce provin din familii cu grad ridicat de vulnerabilitate.

Donațiile pot fi realizate fie prin Outernational, fie prin Open Camp.

„Fundaţia World Vision România a lansat în 22 iunie o campanie națională de strângere de fonduri pentru a pregăti şcolile, elevii şi profesorii din mediul rural pentru redeschiderea şcolilor în toamnă. Astfel, aproximativ 6.000 de copiii şi 100 de profesori din 80 de comunităţi nevoiaşe de la sate ar putea primi infrastructură digitală şi 27 de şcoli şi 6 grădiniţe ar putea fi modernizate”, spun cei de la World Vision Romania. Detalii aici.

„Programul inițial al festivalului avea planificate o serie de activități cu copiii din orașul Negrești și satele învecinate (ateliere participative, voluntariat, educație alternativă), care nu mai pot fi realizate în contextul actual. Reconfigurând întregul proiect, am căutat alte forme prin care să sprijinim comunitățile și să implicăm copiii din comunitățile în care are loc festivalul, chiar și în condiții de distanțare socială. Credem cu tărie că accesul la educație este un drept esențial, de care trebuie să beneficieze în mod egal orice persoană, indiferent de etnie, religie sau gen”, spun organizatorii festivalului Outernational.

Loading...