Electronic Beats Romania
SynthieCat

SynthieCat – emulație Ableton a sintetizatorului EMS Synthi A din ’71

SynthieCat este un plug-in pentru Ableton Live inspirat de sintetizatorul experimental clasic.

Dezvoltatorul de software Max For Cats a lansat o emulare a EMS Synthi A, un sintetizator de producție din 1971.
SynthieCat oferă utilizatorilor Max4Live de la Ableton o versiune virtuală a monosynth-ului cu trei oscilatoare, împreună cu sistemul său cu matrice pin. La fel ca originalul, sintetizatorul virtual este conceput pentru a crea sunete și texturi abstracte și experimentale.
Tonurile sunt create de forme de undă sinusoidale, puls sau dinți de ferăstrău, plus un generator de white noise și un modulator inel. Calea semnalului include un filtru low-pass și o recreare digitală a reverb-ului cu arc al Synthi A.
Semnalele și modulatoarele pot fi direcționate folosind o matrice de 16×16 pini și totul poate fi mapat prin MIDI și declanșat de dispozitive externe. Există, de asemenea, un sequencer de bază și un control cu joystick.
Creat de compania britanică EMS, Synthi A a fost unul dintre primele sintetizatoare de producție disponibile muzicienilor. A fost folosit pe scară largă de către BBC Radiophonic Workshop, precum și de Jean-Michel Jarre, Brian Eno, Aphex Twin și chiar Pink Floyd.
SynthieCat e disponibil pe platforma de plug-in Sonic Bloom la un preț de lansare de 19,99 EUR până pe 22 februarie, sau 29,99 EUR după.
Vezi mai jos un clip introductiv.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi.

Published February 16, 2023.