Electronic Beats Romania
Stefana Fratila

Noul album al Ștefanei Frățilă e inspirat de cercetările NASA

Albumul e despre modul în care mediul dur al sistemului solar impune constrângeri tuturor corpurilor umane.

Co-fondatoarea Crip RaveȘtefana Frățilă – a anunțat un nou album conceptual care sondează conceptul de dizabilități fizice în spațiul cosmic.
I want to leave this Earth behind este un dublu LP bazat pe ceea ce artista numește „Crip futurity” – o noțiune conform căreia toate corpurile umane sunt considerate cu handicap în galaxia Calea Lactee și nu numai. Fiecare dintre cele opt piese de pe album poartă numele planetelor din sistemul solar și conține peisaje sonore reprezentând vremea de pe planeta respectivă. Albumul e lansat la casa de discuri Halocline Trance pe 21 aprilie, cu o versiune pe casetă disponibilă prin Not Not Fun Records.
„Viziunea mea este ca albumul să implice ascultătorii într-un exercițiu de imaginare a sunetelor atmosferelor interplanetare – condiții care sunt în mod inerent de netrăit, irespirabile, transformând toate mințile-corp umane în corpuri cu dizabilități”, a explicat într-o declarație de presă muziciana româno-canadiană, stabilită în Toronto. „Întrucât mă identific ca Crip sau cu dizabilități, această idee rezonează profund cu mine.”
Înregistrarea a fost inspirată de călătoriile Ștefanei în centrele NASA, unde a lucrat cu experți pentru a explora cum ar suna planetele dacă ar fi fiecare o cameră diferită. Cercetările ei au condus la crearea a opt plug-in-uri VST open-source care sunt menite să imite condițiile atmosferice ale fiecărei planete. Denumite Sononaut, aceste instrumente DAW au fost realizate în colaborare cu artista și codificatoarea Jen Kutler, folosind calcule ale savantului NASA Dr. Conor Nixon. Plug-in-urile au fost folosite la crearea materialului I want to leave this Earth behind.
Pentru mai multe detalii despre Sononaut, vizitează website-ul oficial.
Ascultă mai jos piesa Earth, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Tracklist:

01. Mercury
02. Venus
03. Earth
04. Mars
05. Jupiter
06. Saturn
07. Uranus
08. Neptune

Urmărește-ne pe social media.

Published March 22, 2023.