Electronic Beats Romania
Behringer Neptune 80

Behringer anunță o clonă a sintetizatorului Juno-60 de la Roland

O emulare a faimosului synth este în lucru.

Compania Behringer recreează legendarul sintetizator Juno-60 de la Roland.
Compania germană de tehnologie muzicală a lansat imagini cu un nou sintetizator numit Neptune-80, care e o copie a instrumentului analog de la Roland lansat pentru prima dată în 1982.
Neptune-80 va avea polifonie cu opt voci – o creștere față de cele șase voci ale originalului – și o claviatură mai scurtă, de 49 de note. În caz contrar, va fi o copie aproape identică, cu același aspect, arhitectură analogică, arpegiator și chorus, care au contribuit la transformarea seriei Juno în unele dintre cele mai iconice sintetizatoare realizate vreodată. Neptune-80 va fi, de asemenea, compatibil cu MIDI și USB și va avea un mod unison.
„De ani de zile ne-ați îndemnat să construim unul dintre cele mai căutate sintetizatoare”, a spus Behringer într-un comunicat. „Am reușit să rezistăm mult timp, dar în cele din urmă am cedat”.
Behringer Neptune-80
Lansată în 1982, seria Juno a lui Roland a început cu Juno-6, urmată câteva luni mai târziu de Juno-60, care era identică, dar putea salva sunete. Juno-106, o versiune compatibilă cu MIDI, a sosit în 1984. Toate cele trei modele au devenit parte integrantă a sunetului muzicii house și techno în anii ’80, ’90 și nu numai.
Behringer nu a oferit încă informații despre preț pentru Neptune-80. În trecut, compania s-a chinuit să-și aprovizioneze componente, iar unele dintre sintetizatoarele planificate au avut nevoie de ani de zile pentru a fi lansate.
Mai multe detalii despre viitorul produs poți găsi pe website-ul Behringer, iar mai jos poți urmări un video explicativ.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi.

Published March 14, 2023.