Electronic Beats Romania
News

S-a lansat portalul Black Music Library

Black Music History Library

Noul website Black Music Library conține o colecție vastă de muzică, filme și cărți despre muzica persoanelor de culoare.

Curatoriat de jurnalista de muzică Jenzia Burgos, site-ul este organizat cronologic și pe genuri muzicale și conține cărți, articole, documentare, filme și podcast-uri despre comunitățile afro-americane și cele de culoare. Multe din titluri sunt gratuite.

Arhiva își propune să ofere resurse istorice accesibile pentru black music, cu un accent global care se extinde dincolo de contribuțiile americane.

„Există multe arhive notabile care fac lucrări similare; cu toate acestea, nu este neobișnuit ca unii să aibă o viziune limitată asupra muzicii, una care alimentează centrismul american și o preferință pentru tradițiile muzicale vernaculare”, notează pagina. „Această colecție își propune să abordeze orice caz în care participarea artiștilor de culoare a dus la crearea sau inovarea muzicii în toată diaspora.”

Black Music History Library
Black Music History Library

Muzica electronică și dance, spirituală, punk, reggae și el movimiento se numără printre zecile de mișcări muzicale, categorii culturale și genuri listate în biblioteca online. Jenzia Burgos evidențiază, de asemenea, activitatea jurnaliștilor, istoricilor și muzicologilor de culoare în selecția materialelor, pe lângă oferirea unei liste de resurse separate a scriitorilor notabili pe site.

Loading...