Electronic Beats Romania
Culture

Vânzările de discuri au crescut semnificativ în carantină

Discuri vinil

Vânzările de vinil pentru prima jumătate a anului au crescut cu peste 33%, comparativ cu cifrele de anul trecut, potrivit unui nou raport al Discogs.

Peste 5.800.000 de discuri au fost vândute pe platformă între ianuarie și iunie 2020.

Cel mai popular format fizic de muzică vândut anul acesta a fost vinilul, cu o creștere de 33,72% a vânzărilor prin Marketplace-ul Discogs, de la an la an. Cu toate acestea, CD-urile (+ 31,03%) și casetele (+ 30,52%) au avut o creștere similară. „Vârful nostru a fost în mai 2020, cu 1,6 milioane de articole vândute”, se mai arată în raportul celor de la Discogs.

Saltul vânzărilor a început în săptămâna următoare după ce Organizația Mondială a Sănătății a clasificat Coronavirusul drept pandemie pe 11 martie, carantina intrând în vigoare în Marea Britanie aproximativ două săptămâni mai târziu, pe 23 martie.

Raport Discogs
Raport Discogs

Pe lângă o creștere a vânzărilor, a crescut și numărul produselor publicate, cu 337.847 de discuri înregistrate în baza de date a Discogs, raportate până la sfârșitul lunii iunie.

Raport Discogs
Raport Discogs

Raportul arată legătura dintre aceste creșteri în vânzări și în discuri înregistrate și publicate pe Discogs de către magazinele de discuri. Multe shop-uri folosesc piața Discogs, lucru care a ajutat la menținerea afacerii pe linia de plutire în timpul carantinei.

Loading...