Electronic Beats Romania
News

Outernational revine cu muzică de dans din Mauritania

Outernational

Seria de concerte Outernational continuă pe data de 13 mai, în clubul Control, cu Ahmedou Ahmed Lowla din Mauritania.

Unul din cei mai cunoscuți muzicieni contemporani din Mauritania, Ahmedou Ahmed Lowla, concertează în premieră în România, în clubul Control din București.

Muzica instrumentală contemporană din Mauritania poartă denumirea de WZN (muzică de dans, cântată la nunți) și a apărut ca muzică pop, strecurându-se în industrie din difuzoarele taxiurilor localnicilor, înregistrată și cântată direct de pe casetă. Odată cu apariția înregistrărilor mai avansate și a clapelor digitale la începutul anilor 2000, WZN a devenit un gen muzical propriu-zis.

Ahmedou Ahmed Lowla este unul din cele mai cunoscute staruri ale țării. Lowla a început să cânte la nunțile din Nouakchott alături de o trupă de percuționiști. În timp, Ahmedou și-a format un stil original, chiar unic, de cântat la sintetizator. Dinamic, ambițios, hipnotic și imprevizibil, Ahmedou transportă muzica clasică mauritană în viitorul tehnologic.

Noul lui album, Terrouzi, a fost lansat recent la casa de discuri Sahel Sounds.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Originea muzicii lui Ahmedou este în mod evident un sistem clasic mauritanian, complex și aproape imposibil de înțeles. Există scale și structură, iar muzica folosește microtonuri. Însă balanțele sunt singurele mauritane. Ahmedou este una dintre figurile cheie ale mișcării WZN.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Mauritania este o țară din nord-vestul Africii. Numele de „Mauritania” provine de la „Mauretania”, vechi regat berber. Capitala și cel mai mare oraș al țării este Nouakchott, localizat pe coasta atlantică.

Prețul unui bilet este de 30 de lei și poate fi cumpărat online de aici.

Loading...