Labelurile Sportiv și Fizic ale lui Cosmin TRG susțin producătorii români | Electronic Beats Romania
Feed/Culture

Labelurile Sportiv și Fizic ale lui Cosmin TRG susțin producătorii români

Sportiv și Fizic, cele două labeluri ale producătorului și DJ-ului român Cosmin TRG, au fost gândite ca niște platforme care să aducă în centrul atenției sound-ul actual al unora dintre producătorii de techno/house de pe scena românească.

Totodată, aici și-au făcut loc și o parte din release-urile mai recente ale lui Cosmin TRG,unul din cei mai prolifici DJi și producători români de muzică electronică.

Label-ul Fizic a fost inaugurat în 2014 și a ajuns la 7 release-uri, dintre care unul este semnat de artistul român Șerb, despre care am mai povestit și aici. Celălalt label soră – Sportiv – a fost deschis în 2016 și are la activ 4 discuri lansate, dintre care unul îi aparține DJ-ului și producătorului român Romansoff, iar celelalte sunt semnate de Cosmin TRG.

Sportiv a apărut ca o replică la celălalt label al meu, Fizic, care la rândul lui și-a luat numele de la o piesă de pe primul meu album, Simulat. Fizic propune o experiență imediată, cu un sound angular și mai sever. Semantic, pornind de la disciplina de tristă amintire Educație Fizică și Sport, am ajuns la Sportiv, un white-label orientat mai mult spre dance-floor, spre experiență motrică. Adică piese de dans, fără bagajul conceptual specific label-ului Fizic, dar cu o estetică inspirată din utopia balcanică, optzecistă, a eliberării corpului de sub asuprirea mentalului, prin sport” spune Cosmin TRG în cadrul unui interviu exclusiv pentru TEB România.

Deși stabilit în Berlin de câțiva ani buni, Cosmin a păstrat o legătură strânsă cu scena de muzică electronică românească. Mixează în București cu aceeași plăcere și vervă ori de câte ori are ocazia (cele mai recente apariții locale de-ale lui au fost la Club Guesthouse în cadrul petrecerii de aniversare a doi ani de Kran, urmat la o săptămână de prima ediție a festivalului Automata, în Club Control).

Printre proiectele sale recente se numără și metamorfoza în Cosmin Nicolae, un alias mai leftfield sub care explorează teritoriile necunoscute ale laturii mai experimentale a muzicii electronice.

Citește mai mult: Povestea brandului KRAN: muzică fără compromisuri, înainte de toate