Electronic Beats Romania
Culture

Labelurile Sportiv și Fizic ale lui Cosmin TRG susțin producătorii români

Sportiv și Fizic, cele două labeluri ale producătorului și DJ-ului român Cosmin TRG, au fost gândite ca niște platforme care să aducă în centrul atenției sound-ul actual al unora dintre producătorii de techno/house de pe scena românească.

Totodată, aici și-au făcut loc și o parte din release-urile mai recente ale lui Cosmin TRG,unul din cei mai prolifici DJi și producători români de muzică electronică.

Label-ul Fizic a fost inaugurat în 2014 și a ajuns la 7 release-uri, dintre care unul este semnat de artistul român Șerb, despre care am mai povestit și aici. Celălalt label soră – Sportiv – a fost deschis în 2016 și are la activ 4 discuri lansate, dintre care unul îi aparține DJ-ului și producătorului român Romansoff, iar celelalte sunt semnate de Cosmin TRG.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Sportiv a apărut ca o replică la celălalt label al meu, Fizic, care la rândul lui și-a luat numele de la o piesă de pe primul meu album, Simulat. Fizic propune o experiență imediată, cu un sound angular și mai sever. Semantic, pornind de la disciplina de tristă amintire Educație Fizică și Sport, am ajuns la Sportiv, un white-label orientat mai mult spre dance-floor, spre experiență motrică. Adică piese de dans, fără bagajul conceptual specific label-ului Fizic, dar cu o estetică inspirată din utopia balcanică, optzecistă, a eliberării corpului de sub asuprirea mentalului, prin sport” spune Cosmin TRG în cadrul unui interviu exclusiv pentru TEB România.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Deși stabilit în Berlin de câțiva ani buni, Cosmin a păstrat o legătură strânsă cu scena de muzică electronică românească. Mixează în București cu aceeași plăcere și vervă ori de câte ori are ocazia (cele mai recente apariții locale de-ale lui au fost la Club Guesthouse în cadrul petrecerii de aniversare a doi ani de Kran, urmat la o săptămână de prima ediție a festivalului Automata, în Club Control).

Printre proiectele sale recente se numără și metamorfoza în Cosmin Nicolae, un alias mai leftfield sub care explorează teritoriile necunoscute ale laturii mai experimentale a muzicii electronice.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Citește mai mult: Povestea brandului KRAN: muzică fără compromisuri, înainte de toate

Loading...