Electronic Beats Romania
Music

Ascultă șapte mixuri perfecte pentru meditație

Mixuri pentru meditație

Practica meditației implică de obicei canalizarea atenției spre gândirea însăși, dar fără a te lăsa dus de gânduri.

La prima vedere acesta nu e chiar cel mai ușor lucru de realizat, iar dacă nu ai un playlist muzical adecvat, sunt șanse mari să se ducă totul de râpă. Dar nu te pripi.

O parte din cei care practică deja yoga și meditație pot găsi un aliat de nădejde în aceste mixuri de mai jos. Iar pentru toți ceilalți melomani împătimiți ai sunetelor ambientale, aceasta poate fi o invitație deschisă de a te apuca de meditat.

Meditația este un început bun în procesul cunoașterii de sine, a explorării diferitelor nivele ale conștientului, dar și ale subconștientului. Meditația te poate ajuta să ajungi la o înțelegere adâncă, profundă a rădăcinilor gândurilor cu care operează mintea conștientă.

Cu o tradiție de peste 5000 de ani, meditația își trage seva din religiile estice. În accepțiunea orientală a termenului, în special în filosofia Zen, termenul de meditație presupune golirea minții de absolut orice conținut; așa numita minte liniștită sau tăcută.

Iar dacă nu știi ce să mai asculți, vezi și recomandările noastre de mixuri pentru alergatgătitmers la sală sau de drum lung.

 

Moby, mereu o idee bună

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Fie că face muzică pentru mase, muzică de dans, de reclame, sau muzică experimentală, Moby nu dă greș niciodată în nimic. Iar acest playlist cu piese ambient de-ale lui, destinate în principal somnului, sunt perfecte și pentru meditație. Dacă îți plac, piesele pot fi descărcate gratuit de pe site-ul lui.

Ambient, ambient, ambient

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Concertul lui Steve Roach din cadrul AMBIcon ambient music conference din 2013 te ajută să-ți accesezi laturile introspective.

Muzică pentru aeroporturi

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Albumul de ambient „Music For Airports” al lui Brian Eno a fost extrem de apreciat la vremea lui (a fost lansat în 1978 la Polydor), dar a lăsat totodată urme adânci asupra muzicii ambient și mai ales asupra modului în care ne raportăm la sunetele ambientale. Bucură-te de acest trip meditativ special de șase ore.

Respiri, deci exiști

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...