Șapte mixuri pentru gătit care scot bucătarul din tine
Feed/Music

Șapte mixuri pentru gătit care scot bucătarul din tine

Sapte mixuri de gatit

Dacă vrei să scoți bucătarul din tine și să-ți exersezi abilititățile din spatele artei culinare, noi venim cu coloana sonoră.

Ai dat cumva de o rețetă nouă pe care vrei s-o pui în aplicare și nu știi de unde să începi?

Gătitul nu e întotdeauna cea mai ușoară treabă. Pe lângă o anumită dispoziție necesară, la care presari imaginație, curiozitate, dorința de a experimenta și mai ales un strop de pasiune, orice bucătar profesionist o să-ți spună că ai nevoie pentru început de un pahar de vin roșu și o muzică adecvată.

Cât timp tu cauți vinul, iată șapte mixuri potrivite pentru (viitoarea) cea mai bună sesiune de gătit pe care ai făcut-o în viața ta.

Un mix bun ca sarea-n bucate

Din Rusia cu dragoste. Dasha Rush nu dezamăgește niciodată, nici ca DJ, nici ca producător. Mixul ăsta pentru seria de podcast-uri de la Kuboraum e un început bun dacă vrei să gătești melci în diferite combinații. Nu te mira dacă vecinii tăi te vor vizita dintr-odată și sesiunea ta de gătit se va transforma subit într-un mic party de apartament.

Techno picant dat prin tigaie 

Nicio masă fără techno; e demonstrat științific faptul că muzica techno face mâncarea mai gustoasă. Asta pentru că ritmul sacadat și repetitiv pe care îl emană creează un soi de empatie cu aproape orice tip de condiment. Beat-urile aspre și tonurile hipnotice te țin pe loc în mărimea 4/4, așa că nici măcar nu mai e nevoie să-i pui capac sărmanei tigăi; pentru asta există Peter Van Hoesen.

La început au fost grecii

Labelul June Records operat de June (Tsampikos Fronas) și Trenton Chase (nu faimosul ucigaș în serie, ci artistul grec Demitri Kokkinakos) este poate unul din cele mai bune lucruri din domeniul muzicii electronice de astăzi venite din Grecia. Mixul ăsta e atât de bun încât nu o să mai vrei să mănânci gyros niciodată.

Condimente, condimente

Mănânci ca să trăiești sau trăiești ca să mănânci? Oricare ar fi răspunsul, cuplul japonez Group A (format din Tommi Tokyo și Sayaka Botanic) îți pune dilemele existențiale la fiert domol, până într-un final când vei uita de ele. Un mixtape perfect pentru cei cărora le place să fie făcută carnea mai în sânge. Iar dacă ești vegan(ă), poți oricând să le faci poze prietenilor pentru atunci când își vor dori să scape de regretele rămase din weekend.

Cartierul chinezesc 

Ia o pauză de la tot ce faci (inclusiv de la dezamăgire) și bucură-te de acest mix cu muzică chinezescă tradițională cu care să-ți impresionezi vecinii asiatici de sub tine. Este făcut de Howie Lee pentru Crack Magazine. Iar dacă stai la parter și nu ai de la cine împrumuta o lingură de ulei, fii creativ și dă o fugă prin cartierul chinezesc; gândește-te că Iisus a transformat apa în vin.

Prima casă, primul somon, primii 18 ani

Mixul ăsta făcut de Toma Carnagiu de la Makunouchi Bento (proiect muzical de excepție care tocmai a împlinit 18 ani) e la fel de bun ca primul somon pe care l-ai gătit vreodată sau ca prima casă pe care n-ai mai apucat să ți-o cumperi. Ia-ți avânt, trage aer în piept și suflă în tort, sau în somon. Pentru că „avem o mare foarte, foarte bogată!”

Nu uita de desert

Chiar dacă nu ți-ai imaginat vreodată că David Lynch ar putea să țină loc de desert, mixul ăsta făcut de Mount Eerie o să te convingă. E ca un desert în deșert, atât de eclectic și schimbător, încât o să-ți dorești să schimbi zahărul vanilat cu autotune în plăcinta care coace la cuptor.

Acestea fii spuse (sau mai degrabă ascultate), spor la gătit! Nu uita să împarți și cu colegii și să ne trimiți și nouă o poză cu rezultatul. Iar dacă vrei să faci puțină mișcare după o masă copioasă, aici găsești șapte mixuri perfecte pentru alergat.