Electronic Beats Romania
Culture

Vitamine - seria de partyuri care a luat cu avânt scena din Cluj-Napoca

Vitamine

De doi ani, gruparea Vitamine a dat nightlife-ul clujean peste cap cu o serie de petreceri inedite.

Corespondentul nostru local Florin Șerban povestește despre ce e vorba.

Începând din 2017, un grup internațional de prieteni care studiază la universitățile din Cluj-Napoca promovează cu succes un sound electronic aproape absent în peisajul muzical din Transilvania.

Se numesc Vitamine și și-au dezvoltat o identitate proprie la nivel local, promovând un dialog social intercultural.

Inițial organizate clandestin, petrecerile Vitamine au ajuns în prezent să egaleze apogeul culturii electronice alternative din Cluj. La scurt timp de la înființare, gruparea a obținut o serie de rezidențe în cele mai sonore cluburi, precum Gazette, Colectiva Gazette, Form Space, Atelier și alte câteva locații efemere pe care le-au punctat într-un mod memorabil. De asemenea, au fost prezenți și în programul festivalurilor Untold și Electric Castle.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Sub coordonarea și avântul DJ-ilor francezi Quentin Sagols și Léo Schwarb (aka Artrax), Vitamine și-a creat o echipă solidă care acoperă cele mai importante flancuri organizatorice, reușind în numai doi ani să se impună de la zero. Echipa se extinde până la 15 creativi voluntari a căror implicare contribuie la creșterea organică a unei comunități artistice de nișă la nivel local.

Vitamine

Fiecare eveniment din serie își propune să genereze o complicitate între public și DJ, prin plasarea pupitrului de mixat la nivelul audienței, sau cât mai aproape posibil de aceasta. Astfel, clubul devine unitar, fără zonă VIP sau backstage. Interacțiunea devine astfel liberă, formând un organism de dansatori eliberați de teama că se vor invada reciproc.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Acest artificiu de set-up, întâlnit până acum în Cluj doar la clubul Gazette – o rampă importantă pentru Vitamine – sparge codul actual de petreceri din România, fiind inspirat de atmosfera cluburilor de rave din anii ‘90.

Vitamine

Totul e simplu, transparent și vizează doar conexiune, dans și, în primul rând, muzica. La nivel muzical, la aceste petreceri se poate întâmpla orice, fie că e vorba despre house (vechi sau nou), disco, italo, rave, techno, acid, breakbeat, wave, electro sau chiar și afro. Fiecare party emană întotdeauna energie, diversitate, vibrații pozitive și dinamism.

„Modul în care ne prezentăm se suprapune perfect imaginii prin care publicul percepe brandul nostru: dinamic, artistic, proaspăt, multicultural. Într-o anumită măsură, asta e calea prin care, aproape inconștient, atragem oamenii cu care împărtășim aceleași valori sociale, muzicale și estetice”, spun cei de la Vitamine.

Vitamine

Pe parcursul activării fulminante din ultimii doi ani, brandul a adus pe scena muzicală locală din Cluj-Napoca o serie de invitați notabili din circuitul internațional de artiști. Îi amintim pe Damiano Von Erckert, Brame & Hamo, Route 8 sau Krystal Klear.

Următoarea călătorie Vitamine are loc pe 11 ianuarie la Form Space, alături de Peach, Chlorys și Artrax.

Loading...