Electronic Beats Romania
News

Tresor lansează The Book Of Drexciya, Vol. 1

Tresor - The Book Of Drexciya

Casa de discuri afiliată legendarului club berlinez Tresor lansează primul volum al The Book Of Drexciya.

Acest roman grafic acoperă primele cinci capitole vii ale acestei puternice mitologii a unei rase de Drexciyeni, adică niște locuitori subacvatici descendenți ai femeilor sclave care au fost aruncate peste bord în timpul deportării transatlantice.

Astfel, femeile însărcinate africane aruncate de pe corăbii au născut sub apă creaturi amfibii. Aceste creaturi mitologice aveau puteri supranaturale și puteau să respire în apă, așa cum o făceau în pântecele mamelor lor.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Cartea ilustrează mai multe faze, de la comerțul cu sclavi, la ruta migrației persoanelor de culoare de la rural către orașele din nord, Detroit Techno și întoarcerea acasă, în viitor. Cartea introduce foarte multe creaturi și războinici precum Wavejumpers sau Deep Sea Dwellers.

Creată de Abdul Qadim Haqq și Dai Sato, cartea prezintă desene făcute de Haqq, Leo Rodrigues, Alan Oldham, Hector Rubilar, Leonardo Gondim, Daniel Oliviera și Milton Estevam.

Imaginile legendare ale lui Haqq asociate cu comunitatea techno din Detroit și nu numai timp de aproape 30 de ani, precum și contribuțiile sale la mitologie în momentul concepției îl fac să fie una din puținele persoane care poate conduce acest proiect. Dai Sato este cunoscut pentru scenariul său pentru anime-urile Cowboy Bebop și Ghost in the Shell.

Proiectul este susținut de Gerald Donald, singurul membru Drexciya rămas în viață, și Helen Stinson, mama lui James Stinson (decedat în 2002).

Cartea The Book Of Drexciya Vol 1 este lansată oficial în luna mai 2020 la Tresor și costă 35.70 EUR.

În încercarea de a conserva povestea Drexciya, casa de discuri elvețiană Gentrified Underground a lansat anul trecut o compilație-tribut adusă emblematicului proiect muzical Drexciya. Bubble Chamber LP conține 12 piese lansate între 1982 și 2019. Au contribuit, printre alții, artiști ca XOR GateThe Exaltics și Luz1e.

Loading...