Electronic Beats Romania
News

Tony Allen, celebrat post-mortem pentru contribuție remarcabilă adusă muzicii

Tony Allen

Mai bine mai târziu decât niciodată. Legendarul percuționist african Tony Allen este sărbătorit post-mortem pentru contribuție remarcabilă adusă muzicii.

Premiul Outstanding Contribution to Music este oferit de către AIM (Association of Independent Music) Awards 2020.

Pionierul afrobeat nigerian, cunoscut ca baterist și regizor muzical în trupa lui Fela Kuti, Africa ’70, a decedat în luna mai a acestui an și va fi onorat cu acordul postum la Premiile AIM la sfârșitul acestui an.

Născut în Lagos (Nigeria), Allen a învățat să cânte la tobe la 18 ani și s-a alăturat trupei Africa ’70 în 1968, în care a cântat până în 1979. În tot acest timp, Tony Allen și Fela Kuti au înregistrat peste 30 de albume.

Tony Allen a colaborat și cu artiști de muzică electronică, inclusiv Jeff Mills și Sébastien Tellier, precum și Damon Albarn, Paul Simonon și Simon Tong, ca parte din The Good, the Bad & the Queen.

https://www.youtube.com/watch?v=AahvhQMdPS0

Cea de-a 21-a ediție virtuală a Premiilor AIM 2020 va avea loc în luna august, sărbătorind creativitatea, inovația și performanța lider în industrie, arătate de artiști independenți, etichete și persoane fizice. Nominalizate pentru alte premii la eveniment sunt precum Digga D, Floating Points și Flying Lotus, precum și AJ Tracey, Greentea Peng și Idles.

Lista completă a nominalizărilor AIM 2020 e aici, dar cu siguranță vom mai reveni pe subiect.

Loading...