Electronic Beats Romania
Culture

Iată nominalizările celei de-a 62 ediții a premiilor Grammy

Grammy Awards 2020

Cea de-a 62 ediție a premiilor Grammy va avea loc pe data de 26 ianuarie 2020.

Ediția aceasta însumează 84 de categorii, iar în fiecare din ele există de la cinci până la opt nominalizări. Lista completă a categoriilor și nominalizărilor o găsești aici.

În categoria dance/electronic music, subcategoria best dance recording putem găsi printre nominalizări single-ul Linked de la Bonobo, Got To Keep On de la The Chemical Brothers, Piece of Your Heart de la Meduza ft Goodboys, Underwater de la Rüfüs Du Sol și Midnight Hour de la Skrillex, Boys Noize și Ty Dolla $ign.

În subcategoria best dance/electronic album sunt nominalizate albumele LP5 de la Apparat, No Geography de la The Chemical Brothers, Hi This Is Flume de la Flume, Solace de la Rüfüs Du Sol Weather și de la Tycho.

Printre alte nominalizări demne de menționat pentru premiile Grammy 2020 se numără și albumul Anima al lui Thom Yorke (la categoriile best alternative music album, best boxed or special limited edition package și best music film). De asemenea, la categoria best music video sunt nominalizați și The Chemical Brothers cu clipul pentru We’ve Got To Try și FKA twigs cu clipul pentru piesa Cellophane.

În cadrul nominalizărilor, la categoria best contemporary classical composition se numără și dirijorul român Cristian Măcelaru care împreună cu Wynton Marsalis, Nicola Benedetti și Philadephia Orchestra au compus Violin Concerto In D Major.

La categoria best remixed recording sunt nominalizați Tracy Young (cu remixul la piesa I Rise de la Madonna), Wuki (cu remixul pentru Mother’s Daughter de la Miley Cyrus), High Contrast (pentru piesa The One de la Jorja Smith), Ford (cu remixul la piesa Swim de la Mild Minds) și Soulwax (cu remixul piesei Work IT de la Marie Davidson).

De asemenea, cartea Beastie Boys Book a primit o nominalizare la categoria best spoken word album. 

Trupa Altin Gun a primit o nominalizare la categoria best world music album cu albumul Gece.

La categoria best reggae album a fost nominalizat și albumul The Final Battle de la Sly & Robbie & Roots Radics, material produs de Hernan Don Camel Sforzini.

Iar dacă ești curios să afli nominalizările și la alte categorii (între care new age, rock, jazz, muzică clasică, country, gospel, rap, r&b, pop și altele), le găsești pe toate pe site-ul oficial.

Loading...