Electronic Beats Romania
News

Sun RA Arkestra revin cu un nou turneu în 2019

sun ra arkestra

Probabil unul din cele mai importante proiecte muzicale din toate timpurile, Sun Ra Arkestra se vor îmbarca în 2019 într-un nou turneu mondial pentru a celebra 105 ani de cosmic jazz.

Sun Ra (pe numele său adevărat Herman Poole Blount) a fost un compozitor și interpret de muzică jazz/free-jazz și poet, precum și conducătorul ansamblului Sun Ra Arkestra, un grup de muzicieni cu un line up foarte flexibil. Sun Ra a părăsit această planetă în 1993, dar muzica lui continuă să dăinuie și astăzi cu aceeași vitalitate mistică. Din 1995 și până în prezent, orchestra se află sub conducerea saxofonistului alto Marshall Allen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Marshall Allen, în calitate de director muzical al Sun Ra Arkestra, este acum în cel de-al 60-lea an de activitate continuă în cadrul proiectului. În primăvara anului 2019, Marshall Allen împlinește 95 de ani, o realizare incredibilă pe care muzicienii o sărbătoresc printr-un turneu de primăvară prin Europa, ce nu trebuie ratat. Datele turneului nu au fost încă anunțate, însă vom reveni pe subiect în curând, așa că poți deja să-ți planifici câteva ieșiri prin Europa în primăvara anului viitor.

Sun Ra a fost un prolific compozitor de jazz cu zeci de albume lansate de-a lungul anilor, precum și un poet și filozof care s-a remarcat prin “filosofia sa cosmică”. Aportul adus muzicii a căpătat de-a lungul anilor o valoare inestimabilă. Dacă încă nu v-am făcut curioși, vă recomandăm (printre zecile de albume) și vizionarea filmului Space Is The Place, regizat de către John Coney și lansat în 1974.

Citește mai mult: O mică pagină din istoria soundului jazz contemporan românesc

Loading...