Electronic Beats Romania
News

Sounds like a Book lansează rezidența artistică Bandwidth

Sounds Like A Book

Sounds like a Book găzduiește în perioada 7 – 17 iulie rezidența artistică „Bandwidth” în satul Șona, din județul Brașov.

Programul de rezidență oferă unui grup de 10 artiști români și internaționali oportunitatea de a dezvolta un proiect bazat pe două medii de expresie – sunet și carte – și de a-și prezenta lucrările, ulterior, în cadrul unei expoziții.

Apelul pentru aplicații, deschis până pe 20 mai, se adresează artiștilor/artistelor din variate domenii creative, care sunt angajați / angajate într-un proces constant de experimentare și explorare în practica lor artistică.

Rezidența „Bandwidth” își propune să dezvolte interesul pentru carte și sunet ca medii de expresie artistică. Platforma Sounds like a Book își propune să construiască, de-a lungul timpului, o comunitate internațională de artiști care lucrează cu cele două medii.

Candidații trebuie să aibă cunoștințe de bază în suita Adobe, întrucât vor folosi aceste programe pentru a-și produce cărțile. Lucrările vor aborda, într-o manieră personală, tema comunicării.

Rezidența este structurată ca o serie de ateliere și conferințe ținute în limba engleză, de aceea este important ca participanții/participantele să poată fi prezenți/prezente pe toată durata programului (7-17 iulie 2019) și să nu aibă dificultăți în a comunica în limba engleză.

Workshopurile ținute de Lukas Jakob Loecker, sound artist, se vor axa pe sound art și comunicare, în timp ce echipa studioului interdisciplinar Grapho_mat va dezvolta subiecte legate de design grafic aplicate pe proiectele individuale ale participanților.

Sounds like a Book este o platformă de book-making și self-publishing ce se adresează celor interesați de carte ca mediu de expresie artistică. Așa cum sugerează și numele, SLB explorează conversia, transmisia și reprezentarea vizuală a sunetului.

Artiștii interesați sunt invitați să completeze aplicația online disponibilă aici.

Aplicația trebuie să include un PDF cu 6 imagini ale unor lucrări anterioare. Taxa de participare este de 50 de Euro pentru artiștii selectați. Artiștii selectați vor fi anunțați pe 3 iunie.

Din comisie fac parte Nicu Ilfoveanu (artist), Octav Avramescu (co-fondator Asociația Jumătatea Plină) și Bogdan Ceausescu (graphic-designer).

Loading...