Cine sunt românii din spatele Duro Disco – în cuvinte și sunete | Electronic Beats Romania
Feed/Music

Cine sunt românii din spatele Duro Disco – în cuvinte și sunete

duro_disco

Kosta și Vast Solo aka Duro Disco sunt o apariție electronică inedită pe o scenă saturată de sound-ul house & techno specific

 

Conceput în 2011 ca o colaborare între Vast Solo și Haute Culture, proiectul Duro Disco surprinde perfect diversitatea infinită a acestei umbrele generoase numită muzică electronică. Kosta, membru fondator al collective-ului AWD House, s-a alăturat crew-ului în 2013, Duro Disco funcționând în această formulă până în 2016 când Haute Culture (în persoana lui Dobrică, membru Șuie Paparude) a hotărât să dedice mai mult timp proiectelor personale, rămânând implicat în Duro Disco doar pe partea de producție.

 

duro disco

 

“Am denumit generic muzica noastră ca fiind disco sounds & derivative deoarece cuprinde multe genuri și subgenuri muzicale, pornind de la disco, house, techno și până la indie sau electro. Soundul Duro Disco este exprimat prin selecția și prin modul în care e construit setul în seara respectivă”, ne-a sintetizat Kosta în câteva cuvinte groove-ul Duro Disco.

 

O prezență constantă pe scena electronică, Duro Disco poate fi ascultat atât pe scenele festivalurilor de profil, Plum Festival sau Waha fiind doar 2 exemple, cât și în cluburile din țară. Prezența lunară din Club Control este deja un punct de referință pentru programul clubului bucureștean.

Dar să lăsăm muzica să vorbească: Vast Solo și Kosta au selectat 5 piese ce rezumă abordarea muzicală Duro Disco.

 

Kosta’s low tide

Boogymann – Golden Club (Alton Miller Rework)

 

Kosta’s high tide

Miss Kittin, Maneki Neko – Surf Dancers (Italo Treatment)

 

Vast Solo’s selection

Lindstrøm – Paaskelyd (Bottin’s Skogkatt Track)

 

Red Axes – Kicks Out Of You (Feat Abrao)

 

Zombies in Miami – Cowboys & Indians (Inigo Vontier Remix)

 

 

 

Citește mai mult: Sebastian Le Shuff, despre cum se potrivește sound-ul disco într-un peisaj tech house