Ce se ascunde în interiorul unui platan Technics SL-1200
Feed/Tech

Ce se ascunde în interiorul unui platan Technics SL-1200

Technics SL 1200

Te-ai întrebat vreodată ce se află în interiorul unui platan?

Exclude mucurile de țigară, scrumul, urmele de alcool uscat, bijuteriile sau orice alte obiecte care s-ar fi putut strecura în platan în timpul vreunui gig nebun.

Cei de la The Vinyl Factory au realizat recent un material video despre pick up-ul direct-drive Technics SL-1200, probabil cel mai folosit și apreciat turntable din toată lumea.

Jon Hildenstein, fondatorul service-ului DJ Fix din New York, ne ghidează prin interiorul pick up-ului și explică ce componente are un platan direct drive, cum funționează un motor, ce anume îl controlează, în ce măsură e funcțional design-ul și alte detalii tehnice.

Mai mult, cei de la Technics sunt pe cale de a reînvia acest model legendar de platan. Pe 7 ianuarie, în cadrul târgului de tehnologie CES din Las Vegas, compania Technics a organizat un eveniment în Club Hyde din Bellagio Hotel, numit Technics7th. MK7, noul model de pick up atât din seria SL 1200 cât și 1210, va fi disponibil în Europa începând cu luna mai. Cât privește prețul de retail, modelul SL 1200 MK7 va costa costa £899, adică €1000, în timp ce SL-1200 MK7 va costa $1200. Mai mult, whathifi precizează că cele două modele sunt identice.

Evenimentul s-a concentrat pe seria SL-1200 și va include o serie de invitați speciali care vor mixa live pe noul model de platan: Kenny Dope, Derrick May, Cut Chemist și DJ Koco. Vezi cum a fost aici.

View this post on Instagram

#technics7th Upholding a Legacy. Creating a New Standard.

A post shared by Technics (@technics_global) on

View this post on Instagram

#technics7th

A post shared by Technics (@technics_global) on

*credite foto