Electronic Beats Romania
Tech

Modele de căști care au trecut testul timpului

A venit în sfârșit momentul decisiv în care vrei să treci de la statutul de amator la cel de DJ profesionist?

Ai prins „microbul” DJ-ing-ului și ai decis că e mai bine să te faci DJ decât fotbalist? Ai mers chiar mai departe și ai ajuns cumva la decizia cea mai importantă din începutul vieții tale ca DJ, și anume achiziționarea unei pereche de căști profesionale?

Dacă răspunsul întrebărilor de mai sus este pozitiv, citește în continuare, dar nu lua recomandările noastre drept adevăruri absolute.

Pe lângă muzica în sine, căștile de DJ sunt cel mai important lucru de care ai nevoie atunci când te apuci de mixat. Există zeci de companii producătoare de căști. Fiecare din ele face la rândul ei zeci de modele diferite, în funcție de ceea ce cauți în materie de calitate a sunetului, design și eficiență în club, atunci când urechile tale sunt expuse unui volum mare de decibeli.

Dar înainte de design, primul lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când vrei să-ți cumperi niște căști profesionale este calitatea sunetului. Nu uita că vei avea nevoie de auz și peste 10 sau 20 de ani, când vei fi devenit deja un superstar cu gig-uri săptămânale prin toată lumea.

Iată șase dintre cele mai utilizate și recomandate modele de căști de către profesioniștii din lumea Djing-ului, care au trecut testul timpului. 

Sennheiser HD 25

Modelul HD 25 al căștilor manufacturate de compania Sennheiser a fost gândit inițial doar pentru monitorizare, dar a ajuns într-un timp scurt să fie modelul preferat de căști al majorității Djilor din întreaga lume. Deși inițial designul simplu al căștilor a fost criticat, a devenit ulterior punct de referință și pentru alte firme producătoare de căști. Unul din motivele pentru care aceste căști sunt preferatele majorității Djilor este, firește, calitatea sunetului emanat: clar, cristalin, limpede și concis. Mai mult, capsulele rotative îți oferă posibilitatea de a asculta pe o singură ureche.

Ne place acest model de căști pentru că le poți ține pe cap ore întregi fără să te deranjeze, pentru că sunt ușoare și rezistente. În plus, poți detecta cu ușurință diferitele tipuri de frecvențe și le poți folosi și atunci când mixezi la club, dar și atunci când produci muzică acasă. Aceste căști sunt capabile să suporte presiuni ridicate ale sunetului.

Sony MDR V 700

Mai ții minte căștile astea? Sigur le-ai văzut prima oară la Jeff Mills, Robert Hood sau la oricare alt DJ de pe scena Detroit techno. Deși sunt ceva mai grele decât Sennheiser, acest model de căști are o precizie uimitoare a sunetului pe care-l propagă. Îți oferă o izolare fonică aproape completă, iar probabil în câțiva ani vor deveni piese de muzeu, așa că chiar dacă nu le mai folosești acum, ține-le undeva bine, căci nu se știe niciodată ce-ți rezervă viitorul.

Technics RP-DJ 1200E

Acest model de căști este, după Sennheiser HD 25, unul din modelele preferate ale DJilor. Au un aspect robust și oferă o claritate incontestabilă a sunetului, cu mecanism de pivotare pentru monitorizare liberă. Sunt un dispozitiv high-end construit exclusiv pentru monitorizare de tip DJ. Au un design pliabil cu husă pentru transport și captușeală interioară confortabilă pentru banda de fixare pe cap. Singurul dezavantaj al acestui model de căști e că nu sunt extrem de rezistente; trebuie să ai grijă de ele. Astfel, cu puțină grijă, le poți folosi cu ușurință zeci de ani, dar după mai multe sesiuni de forjare intensă, sunt șanse mari să simți efectele negative.

Audio Technica ATH-PRO 700 MK2

Audio Technica vine cu o alternativă interesantă în privința căștilor profesionale pentru DJ, atât din punct de vedere financiar, cât și logistic. Deși majoritatea modelelor produse au un aspect înfiorător, acest model încearcă să împace și capra și varza, venind cu un design decent și un sunet de calitate, datorită noilor drivere de 53mm. Totodată, poți asculta muzică la ele pentru mult timp, oferind confort la utilizare.

PIONEER HDJ-1500-K

Compania Pioneer vine și ea în ajutorul Djilor cu o serie de modele de căști cărora ar trebui să le dai o șansă. Castile HDJ 1500 au o construcție solidă din aliaj metal/plastic și o izolație fonică foarte bună. Nu arată atât de îngrozitor și le poți găsi la un preț decent în magazinele de specialitate, fiind un compromis isteț între preț și calitate.

Shure SRH750DJ

Fondată de Sidney N. Shure, compania Shure Incorporated are peste 85 de ani experiență în producția de echipamente audio profesionale. Iar acest lucru se poate observa limpede și la acest model de căști, destinate deopotrivă atât DJilor profesioniști cât și melomanilor. Izolează perfect, iar bass-ul sună mai clar decât la alte modele de căști. De asemenea, le poți găsi la un preț accesibil în magazinele de specialitate.

Loading...