Electronic Beats Romania
News

Ostgut Ton lansează albumul de debut al lui Barker

Sam Barker

Sam Barker, rezidentul clubului berlinez Berghain, se pregătește să-și lanseze albumul de debut la casa de discuri afiliată clubului, Ostgut Ton.

Albumul de debut al lui Barker se numește „Utility” și va fi lansat oficial la începutul lunii septembrie.

Barker a debutat la Ostgut Ton cu un an în urmă, cu EP-ul Debiasing, un disc presărat cu palete de sunete neconvenționale, cu melodie și percuție ritmică, dar lipsită de kickdrums. Ceea ce părea ca un exercițiu experimental pe hârtie era, în realitate, în mod egal orientat spre club: piese care funcționează pe ringul de dans, dar care nu au putut fi categorisite în lipsa kick-urilor.

Într-o oarecare măsură, în albumul „Utility” tot despre asta e vorba: Barker își îndreaptă atenția spre îmbinarea experimentării și a pragmatismului necesar pe ringul de dans, cu psihologia din spatele procesului de luare a deciziilor muzicale.

„Utility” nu se dorește a fi în niciun caz un album conceptual. În schimb, este o interpretare onestă a muzicii și poate fi privit atât ca un material care tratează conceptul de „plăcere” dintr-o perspectivă hedonistă, cât și ca un material care-ți poate extinde conștiința.

Sam Barker este și fondatorul casei de discuri Leisure System.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Tracklist:
A1. Paradise Engineering
A2. Posmean
A3. Experience Machines
B1. Gradients Of Bliss
B2. Hedonic Treadmill
C1. Models Of Wellbeing
C2. Utility
D1. Wireheading
D2. Die-Hards Of The Darwinian Order

*credite foto: Uli Kaufmann

Loading...