Ascultă cum sună omagiul disco house adus Bucureștiului de către The Legendary 1979 Orchestra | Electronic Beats Romania
Feed/Music

Ascultă cum sună omagiul disco house adus Bucureștiului de către The Legendary 1979 Orchestra

1979 legendary orchestra

The Legendary 1979 Orchestra este proiectul electronic în spatele căruia este producătorul român Andrei Idu

 

Apărut în 2010, proiectul The Legendary 1979 Orchestra s-a născut din dragostea lui Andrei Idu, producător român stabilit acum mulți ani în Amsterdam, pentru jazz, funk, soul, disco, house și hip hop. Cu rădăcini în curentele muzicale de la finalul anilor ’70, The Legendary 1979 Orchestra  a surprins perfect atmosfera disco a acelor vremuri. Release-urile sale, majoritatea semnate la labelul elvețian Legendary Sound Research, abundă în elemente de funk și disco, legate strâns de conexiuni deep house și un groove molipsitor.

EP-ul pentru care am remarcat proiectul The Legendary 1979 Orchestra este Disco București, lansat în 2014 la Glennview Records. Cuprinzând 4 trackuri, release-ul este un omagiu pe vinil adus Bucureștiului. Toate sample-urile folosite pe Disco București sunt extrase de pe discuri românești lansate în anii 70 și 80, ceea ce face EP-ul cu atât mai special.

Ascultă mai jos blendul excelent de disco x deep house din Spirală, extrasă de pe Disco București:

 

Citește mai mult: Sebastian Le Shuff, despre cum se potrivește soundul disco într-un peisaj tech house