Electronic Beats Romania
News

Oana Stănescu participă la Coachella cu o instalație de artă

Coachella Festival

Arhitecta româncă Oana Stănescu participă la festivalul Coachella din California cu o instalație artistică.

Festivalul Coachella are loc anul acesta în weekendurile 10-12 aprilie, respectiv 17-19 aprilie, la Empire Polo Club din Indio, California, în Coachella Valley din cadrul deșertului Colorado.

A fost finalizat și line up-ul ediției din acest an, disponibil mai jos. Pe lângă muzică, Coachella include și lucrările a mai mulți artiști din întreaga lume, între care și Oana Stănescu.

Line up Coachella 2020
Line up Coachella 2020

Oana Stănescu s-a mutat în New York în urmă cu peste șapte ani, unde și-a deschis propriul birou de arhitectură. Portofoliul său impresionant cuprinde colaborările cu Kanye West, dar și cu designerul Virgil Abloh (designerul Louis Vuitton), iar unele dintre proiectele sale au fost expuse în prestigioasele New Museum sau MoMA Museum din New York.

În cadrul unui interviu pentru life.ro, Oana povestește cum a ajuns în New Tork. „Am avut noroc să lucrez în firme foarte mari, unde nivelul e foarte ridicat, dar ca să ajungi la acel nivel, de oriunde ai veni, e nevoie de efort sau e nevoie de o anumită excelență, de dorință de a ajunge aici. Fiecare își are istoria proprie și propriul bagaj.”

Oana a ajuns în State pentru un internship. „Eram la Sevilia la momentul respectiv cu o bursă Erasmus și am văzut un anunț de job prin care cel mai important birou de arhitectură din lume pentru mine, căuta studenți pentru sediul din New York. Am trimis portofoliul, dar nu m-am gândit niciodată că o firmă de nivelul respectiv angajează studenți, însă, după o lună mi-au oferit un interviu pe Yahoo messenger. Apoi m-am dus la București, am luat viza și aia a fost.”

Loading...