Electronic Beats Romania
Music

Legowelt - artistul cameleonic cu aproape 40 de pseudonime

Legowelt

Danny Wolfers este o forță a naturii. Artistul olandez face de peste două decenii muzică electronică în diferite forme, stiluri și pseudonime.

Discogs listează aproape 40 de pseudonime sub care Legowelt a făcut de-a lungul timpului muzică electronică de toate felurile și pentru toți melomanii; de la house la techno, ambient și experimental.

DJ-ul și producătorul olandez își descrie stilul muzical ca pe o combinație de Chicago house, ghetto technofunk și eurohorror soundtrack. A lansat o varietate impresionantă de EP-uri și LP-uri la case de discuri precum Bunker Records, Clone, Creme Organization, Cocoon Recordings (unde a scos hit-ul Disco Rout, apărut inițial pe o compilație la Ghostly International), defunctul său label Strange Life Records, Gilga, BAKK, Stilleben Records și multe altele.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Wolfers a început să facă muzică electronică la începutul anilor ’90, inspirat de mișcarea din Statele Unite care lua deja amploare și dădea naștere unor colective și artiști precum Underground Resistance, Model 500, Blake Baxter, Farley Jackmaster Funk, Armando Gallop, Mr. Fingers și alții. Câțiva ani mai târziu, alte influențe demne de menționat sunt Aphex Twin și Drexciya.

Cu toate acestea, una din cele mai importante influențe pentru Legowelt vine tot din Olanda, mai exact din Haga: grupul Unit Moebius, un soi de răspuns al Europei la Underground Resistance. Din Unit Moebius făceau parte IF, Guy Tavares (fondatorul Bunker Records), Menno Van Os și Richard Van Den Bogaert.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Deși cea mai mare parte a release-urilor sale a apărut sub numele Legowelt, Danny Wolfers a lansat muzică electronică și sub multe alte pseudonime notabile: Nacho Patrol, Squadra Blanco, Gladio, Salamandos, Venom 18, Franz Falckenhaus, The Psychic Stewardess, Occult Orientated Crime, Smackos, Polarius, Raheem Hersel, Jackmaster Corky, House of Jezebel și altele.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

În paralel cu producțiile solo, Danny Wolfers s-a dovedit a fi un artist extrem de productiv și în diferitele colaborări avute în trecut, precum Catnip, Legopel, Legowelt vs. Orgue Electronique, Los Hermanos Rodriguez, Macho Cat Garage, Mr. Clavio, Pagan Sector, Smackulator, The Chicago Shags, Trackman Lafonte & Bonquiqui, XAMIGA, Zandvoort & Uilenbal.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Legowelt este probabil unul din cei mai prolifici artiști de muzică electronică din Europa, un producător respectat în industrie și care a influențat la rândul lui mulți alți producători, a creat micro-scene și a dat culoare scenei de muzică electronică olandeze. Performance-urile live pe care le susține de ani buni sunt întotdeauna apreciate și, deloc surprinzător, inedite de fiecare dată.

Loading...