Electronic Beats Romania
News

Khidja au lansat un nou EP alături de Mihai Balabaș

Duo-ul românesc Khidja încheie anul în forță maximă, cu un nou EP lansat la jumătatea lunii noiembrie 2018 la casa de discuri Malka Tuti, alături de Mihai Balabaș, prieten și colaborator vechi de-al celor doi artiști.

Deși în ultimii ani Khidja s-au remarcat printr-o serie de EP-uri de dans (vezi bangere) excelente pentru club, acest ultim EP din 2018 conține 4 piese mai lente, atmosferice, ușor atipice dar cu siguranță substanțiale. Fără a cădea în păcatul metaforelor descriptive, trebuie menționat că băieții au reușit să evoce pe acest EP o atmosferă melancolică și meditativă. Practic sunetul chill te lovește din toate părțile și creierul se topește într-un somn profund.

Muzica de pe noul EP de la Malka Tuti scoate în evidență o serie de colaboratori care și-au pus amprenta individuală asupra pieselor, pentru a crea un univers muzical (cel puțin) intrigant. Mihai Balabaș este prezent la chitară pe fiecare din cele patru piese, în timp ce Rob Szeliga contribuie cu bass clarinet. Trei din cele patru piese includ și câte un solist vocal surpriză: Tanya Cruz pe piesa ‘Apă grea’, Lil Bulgac pe piesa ‘Moș Ene’ și Tokio Subway pe piesa ‘Komagone’.

Khidja sunt Andrei Rusu și Florentin Tudor, doi prieteni de-o viață care fac muzică electronică de pe băncile școlii. Actualmente amândoi sunt stabiliți în Berlin, iar în ultimii ani ascensiunea fabuloasă pe care au avut-o atât ca Dji cât și ca producători le-au adus gig-uri în cadrul unor festivaluri și cluburi internaționale de prestigiu, consecința fiind astăzi un sound unic, șlefuit și matur, lucru care se poate observa ușor și pe acest al 21lea EP din catalogul Malka Tuti.

Acesta este cel de-al patrulea EP lansat la label-ul lui Katzele și Asaf Samuel, după precedentele El Fadaa (lansat în iarna anului 2015), Microb (iunie 2017) și Plot (aprilie 2018).

Ascultă mai jos două piese de pe EP. disponibil pe deejay.de, juno și alte magazine de specialitate.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

*photo credits: Khidja facebook page

Citește mai mult: Interviu cu Admina b2b Chlorys

Loading...