Electronic Beats Romania
News

Se relansează soundtrack-ul lui Carpenter pentru filmul Halloween

Halloween John Carpenter

Filmul „Halloween” din 2018, regizat de David Gordon Green, în care a jucat Jamie Lee Curtis, și cu muzica realizată de John Carpenter (alături de fiul și nașul său, Cody Carpenter și Daniel Davies) a fost un hit de box-office, devenind cel mai profitabil film de Halloween de la originalul din 1978.

În toamna acestui an, casa de discuri Sacred Bones Records prezintă o ediție extinsă a coloanei sonore a filmului. Albumul include peste 28 de minute suplimentare de muzică din film și invită ascultătorul să ia parte la o experiență de ascultare completă, imersivă.

Coloana sonoră de la Halloween, făcută de John Carpenter, a fost de asemenea un succes, poate una dintre cele mai de succes coloanele sonore pentru film lansate în ultimul deceniu.

Materialul suplimentar inclus în ediția extinsă adaugă un total de 24 de melodii la album, distribuite pe două discuri. Pachetul are, de asemenea, o grafică nouă, inclusiv un manșon lenticular de iluzie optică, ce face ca flăcările din jurul măștii lui Michael Myers să „danseze” atunci când glisezi coperta. Pachetul integral poate fi comandat de aici.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Un teaser video al noului album poți urmări mai jos:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Americanul John Carpenter este unul din cei mai prolifici compozitori de muzică de film. Cu toate acestea, relația lui cu lumea filmului e mult mai vastă, întrucât de-a lungul timpului, Carpenter a și produs mai multe filme, considerate ulterior cult.

Menționăm filme ca Dark Star (1974), Assault on Precinct 13 (1976), Halloween (1978), The Fog (1980), Escape from New York (1981), Starman (1984), The Thing (1982), Christine (1983), Big Trouble in Little China (1986), Prince of Darkness (1987), They Live (1988) și In the Mouth of Madness (1995).

„Pentru mine, procesul creativ al muzicii pentru film este un proces ce ține de improvizație. După ce filmul este gata, sincronizez sintetizatorul cu materialul video și încep să cânt, să improvizez. Încerc să cânt toate părțile”, spune John Carpenter în cadrul unui interviu recent pentru The Quietus.

Loading...