Electronic Beats Romania
News

James Holden & The Animal Spirits concertează la Smida Jazz Festival

James Holden & The Animal Spirits

Proiectul live al lui James Holden, The Animal Spirits, va fi prezent în programul artistic al celei de-a patra ediții Smida Jazz Festival.

Smida Jazz Festival are loc între 15 și 17 august în Smida, un sat de munte din comuna Beliș, județul Cluj, situat chiar în mijlocul Parcului Natural Apuseni, arie protejată ce își etalează frumusețea sălbatică pe aproximativ 76.000 de hectare.

Organizatorii au anunțat programul ediției a patra a festivalului, iar între artiștii și trupele prezente se numără și The Animal Spirits, proiectul live al lui James Holden.

Dorința artistului britanic de a se angaja într-un spectru larg de muzică electronică se poate observa cu ochiul limpede prin proiectele inedite (și foarte diferite între ele) pe care artistul le-a realizat de-a lungul timpului.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

James Holden a fost licențiat în matematică la Oxford; o personalitate cu mult talent, s-a reinventat ca Dj, producător și guru al muzicii electronice. În ultimul deceniu s-a concentrat pe creșterea unui grup live care mixează astral jazz, minimal și ritmuri ale muzicii nord-africane. Combinația, atractivă pentru consumatorii genului, e descrisă de Holden ca “folk-trance”.

“Folk-trance” pentru că presupune un abandon ritualic în muzică și se potrivește cu preocuparea lor constantă pentru albume de spiritual jazz, cum sunt cele ale lui Don Cherry sau Pharoah Sanders.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

The Animal Spirits a apărut în 2017 la Border Community și constă atât într-un album extrem de complex, cât și într-o serie de concerte inedite cu Holden și propria sa trupă, formată din Etienne JaumetMarcus Hamblett și Tom Page.

Alte nume de pe afișul Smida Jazz Festival 2019 sunt: Nik Bärtsch’s RONIN, Mammal HandsPhronesis, LBT Leo Betzl Trio, Deus Ex Quartet, Paolo Profeti European Collective și Flatsharks.

Iar dacă muzica nu e suficientă pentru a te convinge să mergi la Smida, parcul găzduiește peste 1.500 de peșteri, dintre care cea mai apropiată este Peștera Mare din Valea Firii (ce face parte din sistemul Humpleu). De asemenea, în Parc găsești ghețari subterani, dintre care cei mai importanți sunt Ghețarul Scărișoara (aflat la aproximativ 40 de kilometri de Smida) și Ghețarul Focul Viu (la 24 de kilometri).

Detalii legate de bilete, locații și orice altceva te-ar putea interesa, găsești pe site-ul oficial.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...