Electronic Beats Romania
Culture

James Holden a făcut coloana sonoră pentru filmul A Cambodian Spring

James Holden

Filmul „A Cambodian Spring” reprezintă un portret intim și unic a trei persoane prinse în dezvoltarea haotică și adesea violentă care modelează Cambodgia modernă.

Filmat în decursul a șase ani, filmul documentează valul crescând de proteste privind drepturile asupra pământului, care au dus la “primăvara Cambodgiană” și evenimentele tragice care au urmat.

Regizat de către Christopher Kelly, acest film se referă la complexitatea – atât politică, cât și personală – de a lupta pentru ceea ce crezi.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Coloana sonoră a filmului este realizată de către artistul britanic James Holden, care lucrează pentru prima oară la un proiect de acest gen. Inițial, regizorul Christopher Kelly a folosit în schițele filmului piesa Self-Playing Schmaltz inclusă pe albumul lui Holden din 2013, The Inheritors.

Din această direcție, lucrurile au evoluat în sens pozitiv, regizorul Kelly invitându-l pe Holden să realizeze o coloană sonoră completă. Muzica de pe album a fost realizată cu ajutorul mai multor tipuri de synthetizatoare, între care Prophet 600 și un organ Hammond (care s-a stricat în timpul procesului de producție).

Prima incursiune a lui Holden în lumea sunetului de film este cu siguranță puternică, atunci când este privită în context. Fie că e privit ca o coloană sonoră de film sau ca un album de sine stătător, noul material are multe de oferit la nivel muzical, de la drone contemplative, la melodii euforice.

Formatul epic al documentarului și emoțiile umane expuse aici oferă oportunitatea perfect pentru Holden de a-și expune o gamă largă de direcții, influențe și preferințe muzicale.

Dorința lui Holden de a se angaja într-un spectru larg de muzică electronică se poate observa cu ochiul limpede prin proiectele inedite (și foarte diferite între ele) pe care artistul le-a realizat de-a lungul timpului.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ultimul proiect de-al lui Holden, The Animal Spirits, apărut în 2017 la Border Community, constă atât într-un album extrem de complex, cât și într-o serie de concerte inedite cu Holden și propria sa trupă, formată din Etienne JaumetMarcus Hamblett și Tom Page.

Ascultă mai jos piesa Solidarity Team.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Loading...