Electronic Beats Romania
Culture

Cartea Inner City Pressure: The Story of Grime se transformă în serial TV

inner_city_pressure_the_story_of_grime_TEB

Cartea biografică Inner City Pressure: The Story of Grime a jurnalistului britanic Dan Hancox va fi ecranizată și transformată într-un serial TV produs de Pulse Films și Paramount Television.

De la represalii guvernamentale împotriva grime-ului, până la „moartea” genului muzical și recenta resurecție, cartea Inner City Pressure aduce în prim plan detalii din culisele primelor două decenii ale acestui gen muzical unic.

Cartea include reflecții personale de-ale autorului, dar și interviuri cu staruri grime precum Dizzee Rascal, Skepta, Stormzy, Wiley și alții.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Muzica grime s-a născut în Marea Britanie, cu beaturi făcute pe softuri furate, ce includeau versuri compuse pe acoperișurile din blocuri de tip turn și transmițând semnale de la antenele de radio pirat. Din Regatul Unit al Marii Britaniei, începutul anilor 2000 au adus un nou gen muzical aflat la congruența dintre hip-hop american și reggae jamaican.

Acești tineri MC au devenit ulterior unii dintre cei mai cunoscuți muzicieni din Regatul Unit, înregistrând hit după hit și dominând cultura pop britanică a următorilor ani. Genul acesta muzical a prins atât de bine încât branduri faimoase au stat la coadă pentru a se promova prin această nouă generație de muzicieni care, prin etica lor, au transformat industria muzicală.

Povestea integrală a grime-ului britanic poate fi aflată din cartea din 2018 a lui Dan Hancox, considerată una din cele mai relevante cărți despre muzică (și în special despre grime) lansate în ultimii ani, alături de cartea „This Is Grime” scrisă de Hattie Collins și publicată în 2016.

Loading...