Electronic Beats Romania
Culture

A apărut o carte despre cariera celor de la Beastie Boys

beastie boys book

Beastie Boys Book este prima carte despre cariera emblematicei trupe, iar pentru prima oară, povestea lor este spusă direct de la sursă, de la cei doi muzicieni rămași în viață: Adam “AD-ROCK” Horovitz și Michael “Mike D” Diamond.

Trupa Beastie Boys a fost formată ca o trupă hardcore din New York în 1981, dar a ajuns într-un timp relativ scurt să cucerească tărâmuri nebănuite ale industriei muzicale, urcând direct pe culmile gloriei cu un stil influențat foarte mult de hip-hop-ul acelor vremuri.

Cei doi Beastie Boys povestesc întâmplări amuzante pe care trupa le-a trăit de-a lungul anilor, de la puștii punk adolescenți la tinerii rapperi wannabe. Printre altele, cartea punctează și colaborările lor cu Russell Simmons și Rick Rubin de la începutul carierei, succesul apărut peste noapte al albumului de debut Licensed to Ill, spargerea barierelor muzicale prin colaborarea cu Def Jam, mutarea trupei în Los Angeles, renașterea lor ca activiști sociali prin piesa Paul’s Boutique.

Timp de peste 20 de ani, Beastie Boys au avut o influență majoră asupra culturii populare și asupra industriei muzicale în general. Zecile de albume lansate de-a lungul anilor le-au conferit americanilor statutul de trupă cult, cu un aport major adus asupra muzicii la nivel internațional.

Cu un stil distinct și eclectic (ca un album Beastie Boys), Beastie Boys Book nu este o carte tipică despre autobiografia unei trupe muzicale. Alături de narațiunea pe care membrii grupului o expun cu lejeritate și umor, cartea include multe fotografii rare, ilustrații originale, o carte de bucate scrisă de bucătarul-șef Roy Choi, un roman grafic, o hartă a orașului New York privit prin prisma trupei, playlisturi ale diferitelor mixtape-uri făcute de ei, articole scrise de apropiați și cunoscuți și multe surprize.

Cartea Beastie Boys Book este disponibilă pe amazon.

Citește mai mult: Moby scoate o nouă carte – Then It Fell Apart

Loading...