Electronic Beats Romania
Music

David Lynch și Angelo Badalamenti au făcut un album de jazz ezoteric

david lynch

Celebrul regizor american David Lynch a luat o scurtă pauză de la Twin Peaks pentru a se concentra pe un alt proiect, de data aceasta din lumea muzicii.

Colaborarea sa de lungă durată cu Angelo Badalamenti continuă, astfel că cei doi au făcut recent un album de jazz ezoteric pe care l-au lansat în noiembrie la casa de discuri Sacred Bones Records.

Colaborarea dintre Lynch și Badalamenti a început cu mult timp în urmă, atunci când compozitorul american a scris muzica pentru o bună parte din filmele lui Lynch, între care Blue Velvet, Twin Peaks (1990–1992, 2017), The Straight Story și Mulholland Drive.

Noul album se numește Thought Gang și include 12 piese jazz și free-jazz, în spiritul misterios și ezoteric cu care acest combo și-a obișnuit deja fanii. Albumul este rezultatul unui experiment, așa cum mărturisește Badalamenti pentru publicația Rolling Stone. Regizorul David Lynch și-a imaginat niște scene ciudate, iar Badalamenti și o echipă de muzicieni de jazz (inclusiv bateristul legendar Grady Tate și basistul lui Herbie Hancock, Buster Williams) au creat coloana sonoră a acestor scene.

„Nu au existat aranjamente sau orchestrații prestabilite”, spune Badalamenti. „Am dat pur și simplu un tempo și o cheie inițială pentru a începe și apoi i-am rugat pe muzicieni să fie liberi și să cânte ce simt ei.”

Ascultă cum sună albumul Thought Gang integral mai jos, via bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Loading...