Electronic Beats Romania
Music

Puce Mary lansează albumul The Drought

puce mary

Puce Mary, proiectul solo al artistei daneze Frederikke Hoffmeier, a lansat recent la PAN un nou album, The Drought.

Inspirat din scrierile unor autori francezi precum Charles Baudelaire sau Jean Genet, noul album al lui Puce Mary este probabil și cel mai intens de până acum. Conține 9 piese, mare parte din ele de factură experimental/noise/industrial/drone, și nu este recomandat celor slabi de înger.

Albumul este un colaj de sunete brutale care te pot face destul de ușor să-ți ieși din minți, mai ales dacă ai avut o zi proastă la birou, ai fost la un film plictisitor, nu mai ai apă caldă sau te-ai certat cu amicul de la etajul 3.

Scoțând din ecuație cele de mai sus, singurul motiv real pentru care merită recomandat acest album este paleta absolut uimitoare de sunete folosite, puse cap la cap pentru a provoca panică (sau măcar un pic de anxietate), confuzie și eliberarea din șabloanele impuse de kick-urile 4/4.  Fără să prezinte o muzică de dans, acest album instigă la un soi de mișcare neuronală (colectivă).

Tip! Dacă citești asta, ești DJ și te-ai gândit să pui vreo piesă de pe album în club, pregătește-te să golești sala în următoarele câteva minute.

Dacă te-ai săturat și tu de colindele siropoase care ne bântuie pe toată durata lunii decembrie, poți sări în extrema cealaltă cu ajutorul acestui album, creat special ca să-ți terorizezi vecinii, pisica, administratorul blocului sau taximetriștii cu care-ți schimbi bezele la culoarea roșie a semaforului.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Lăsând gluma la o parte, The Drought este o bijuterie industrial/experimental ce trebuie avută în vedere nu doar de către cei cu timpanele tari și nervii rezistenți, ci de către orice pasionat aventurier printre sunete abrazive, încrâncenate și dificile de categorisit.

Deși noul Puce Mary nu se compară cu Hrușcă (și nici nu-l poate înlocui), merită (cel puțin) un play. Întrucât nu se știe când o vom putea vedea pe Puce Mary în România, delectează-te cu albumul The Drought, disponibil integral mai jos, via bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Loading...