Electronic Beats Romania
News

Carl Cox: „Rave-urile ilegale în pandemie nu sunt o soluție”

Carl Cox

Carl Cox a spus că rave-urile ilegale din timpul pandemiei nu sunt „o soluție”.

DJ-ul britanic a vorbit recent într-un interviu acordat Sky News despre reapariția rave-urilor și a petrecerilor ilegale din Marea Britanie, învinovățind guvernul și lipsa unei cronologii clare privind redeschiderea cluburilor și a festivalurilor.

Carl Cox a spus pentru Sky News că distanțarea socială înseamnă că viața de noapte pur și simplu nu poate funcționa la fel ca înainte de pandemie, lucru ce va duce la colapsul industriei globale a muzicii electronice. „Aceste party-uri ilegale sunt practic făcute din frustrare”, a spus el. „Sunt făcute ca să arătăm că este dreptul nostru de a face ceea ce vrem să facem. Dar nu asta e soluția.”

În luna iunie, peste 6.000 de persoane au participat la două rave-uri ilegale care au avut loc în Daisy Nook Country Park din Oldham și în apropiere de Carrington, în Manchester (Marea Britanie). Trei bărbați au fost înjunghiați, un bărbat a murit din cauza unei supradoze de droguri, iar poliția a spus că investighează violul unei femei de 18 ani.

În timp ce pub-urile și restaurantele au primit undă verde să se deschidă începând cu data de 4 iulie 2020, cluburile rămân închise în Marea Britanie de patru luni.

Situația nu este la fel peste tot. Spre exemplu, în Elveția s-a dat undă verde la party-uri mici, intime, de câteva sute de persoane, așa cum povestește Luciano aici.

În alte părți ale lumii, precum orașul Perth din Australia, cluburile au putut să se redeschidă în luna iunie, întrucât statul trece în a patra fază de relaxare în urma pandemiei coronavirusului.

Și în România situația cluburilor este în continuare incertă. În vreme ce în mai multe orașe din România au apărut evenimente pe timp de zi ce recomandă publicului distanțarea socială, cluburile indoor rămân în continuare închise.

Loading...