Electronic Beats Romania
News

Luciano vorbește despre petrecerile post-pandemie din Elveția

Luciano

Deși e abia la jumătate, anul 2020 a schimbat complet peisajul cultural internațional, inclusiv scena de muzică electronică.

În ultimii 20 de ani, Lucien Nicolet aka Luciano s-a impus ca unul dintre cei mai de succes DJi și producători din muzica electronică de dans.

În ultimul timp, Luciano a început să pună muzică la petreceri foarte intime, cu un public de câteva sute de persoane, în țara sa de origine, Elveția. În prezent, cluburile cu o capacitate de până la 1000 de persoane se pot deschide în Elveția, iar omul principal al casei de discuri Cadenza a avut primele gig-uri (într-un mod foarte responsabil, desigur).

Țări precum Olanda relaxează lent restricțiile în cluburile de noapte, dar nu în măsura în care o face Elveția, una dintre puținele țări europene care a permis unui număr mai mare de persoane să reintre în cluburi.

În cadrul unui interviu pentru Mixmag, Luciano spune că are încredere în guvernul elvețian, care până acum a manageriat bine situația legată de pandemia de Covid-19. „Săptămâna trecută s-a dat drumul evenimentelor cu până la 300 de oameni, și am putut să pun muzică într-o atmosferă foarte intimă. (…) Ringul de dans nu a fost plin și exista spațiu între oameni. A fost magic și cred că tuturor le-a plăcut, să se regăsească în sfârșit din nou. Oamenii trebuie să fie alături unii de alții; să dansăm împreună e ca un act religios”, spune Luciano.

Artistul chileano-elvețian adaugă că în fiecare țară situația e complet diferită: „fiecare are propriul sistem de sănătate, economie și cultură diferite. Nu se pot aplica aceleași reguli pentru toți. Cred cu adevărat că fiecare țară trebuie să-și evalueze toți factorii și să găsească cele mai bune soluții. Nu este ușor și nu aș putea spune cum să o facă, deoarece există prea multe variante de luat în considerare. Cel mai important este că cei implicați în aceste decizii pot avea acces la informații importante despre COVID-19. Schimbul de informații rămâne esențial.”

Loading...