Electronic Beats Romania
News

Cu Bandcamp poți să-ți lansezi muzica pe vinil

Bandcamp Vinyl

Bandcamp a lansat un serviciu pilot prin care facilitează accesul artiștilor la release-uri în format de vinil.

Serviciul Bandcamp va permite artiștilor și caselor de discuri să strângă bani printr-un sistem de crodfunding pentru a presa discuri de vinil, astfel încât procesul de fabricație să nu aibă niciun cost sau riscuri.

Designul, prețurile și marjele de profit vor ține exclusiv de artist sau de casa de discuri, în timp ce platforma se ocupă de presarea, imprimarea și expedierea discurilor.

Americanii spun că lucrează cu un producător cu „experiență de peste 60 de ani în producția de discuri de vinil”.

Serviciul este momentan la stadiul de implementare și se va lansa în toată lumea în cursul acestui an. Dacă ești curios, iată câteva campanii deja implementate pe Bandcamp. Mai multe informații despre noul serviciu sunt disponibile aici.

Bandcamp este un serviciu independent dedicat artiștilor și caselor de discuri din întreaga lume, prin care aceștia își pot lansa și distribui muzica. Destinat în principal artiștilor independenți și mai puțin cunoscuți, platforma americană a ajuns în ultimii ani să fie folosit cu încredere de întreaga industrie muzicală.

Pe lângă faptul că intermediază direct legătura dintre artist și ascultător, oferă servicii de streaming gratuit (limitat sau nelimitat), iar artistul își poate stabili singur prețul cu care vrea să-și vândă muzica.

Loading...