Electronic Beats Romania
Music

Tot ce trebuie să știi despre noul album The Prodigy: No Tourists

the prodigy

Nostalgici sau nu, fanii The Prodigy se pot bucura în sfârșit de un nou material. Legendara trupă britanică revine cu un mult așteptat album, ce tocmai a fost lansat la începutul lunii noiembrie 2018.

Albumul intitulat No Tourists a fost anunțat de-a lungul verii printr-o serie de trei extrase pe single, iar fiecare din piese beneficiază și de videoclip.

Piesa Need Some1 este un vintage futurism de clasă, un banger ce conține un sample de house clasic de-al divei Loleatta Holloway. Liam Howlett, unul din membrii trupei, spune că există întotdeauna un element în melodiile lor care privesc înapoi la geneza trupei. Întrebat cum sună noul album, Liam îl descrie ca „Evil Rave. We own this sound”.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Piesa Light Up The Sky este un acid rock exploziv, cu reminiscențe din vechiul sound The Prodigy cu care trupa a acaparat industria muzicală în anii ’90; se păstrează sunetul visceral, influențele rock se întrepătrund cu acid 303, totul creat într-un melanj perfect între breakbeat, breaks și rock alternativ. Dar asta nu mai miră pe nimeni, ținând cont de istoricul discografic al The Prodigy.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Cea de-a treia piesă disponibilă de-a lungul verii de pe album se numește „Fight Fire with Fire”. Deloc imprevizibil, acest banger este rezultatul colaborării dintre The Prodigy și gașca de noise din New Jersey, Ho99o9. „A fost prima melodie pe care am scris-o pentru acest album”, spune Liam. „În ceea ce privește colaborarea, tipii de la Ho99o9 au fost prima trupă cu care vroiam să lucrez și această melodie sună atât de periculos. Este cea mai bună colaborare pe care am făcut-o.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Pornind de la titlu și până la sentimentul recurent pe fiecare piesă, acest nou album continuă direcția, abordarea muzicală și etosul artistic cu care The Prodigy și-a obișnuit deja fanii. Albumul este despre nevoia de a deraia de la o traiectorie precisă, de a pătrunde cât mai aproape de epicentru în cel mai nonconformist mod posibil și fără compromis. „Nu fiți turiști – există întotdeauna mai multă plăcere și pericol atunci când vă îndepărtați de la calea stabilită”, spune Liam Howlett.

Renegați, străini, pretendenți. Deși multe lucruri s-au schimbat în peisajul muzical și social, ceea ce rămâne o constantă este vehemența cu care The Prodigy face mereu lucrurile într-un mod unic.

Citește mai mult: Vezi acest video cu primul concert The Prodigy în România

Loading...