Electronic Beats Romania
Music

Vezi acest video din 1995 cu primul concert The Prodigy live în România

Vezi acest video cu primul concert The Prodigy live în România, din 1995 © the Prodigy.com

Încearcă doar să îți imaginezi ce a trăit publicul primului concert The Prodigy din România

Greu de descris exact cum ajungea muzica electronică în România la începutul anilor ’90, însă când prindeai o casetă, un vinil sau mai târziu un CD cu ceva muzică alternativă, rave cum se numea în acea perioadă, mergea pe repeat până rămâneai fără baterii. Am intrat în contact cu The Prodigy fără manual de instrucțiuni sau prea multe explicații.

În 1995, primul lor concert în România a transformat radical pentru o seară Bucureștiul. Raveri, punkeri, rockeri și rapperi din toate orașele sau din țări învecinate și-au vopsit părul sau crestele, s-au pictat pe față, și-au luat cele mai ciudate haine disponibile și s-au întâlnit la Sala Polivalentă pentru muzică, dans și un pogo memorabil, totul la o scară fără precedent, în spiritul petrecerilor pe care The Prodigy le dezorganiza în toată Europa și în țările din fostul bloc comunist.

Pentru că încă nu aveam buletin, a trebuit să găsim un însoțitor major pentru a ajunge la concert. Drumul de la stația de metrou Tineretului până la Sala Polivalentă arăta ca într-o zi de meci. Coloane și valuri de oameni grăbiți către concert se alimentau bine înainte de intrare deoarece bugetul alocat unei ieșiri era mult mai mic ca acum. Erau super mulți raveri, iar amicul care ne însoțea fie nu a mai avut chef să stea la coadă, fie chiar s-a speriat de haosul care se generase în jurul Sălii Polivalente și a decis că trebuie să ne întoarcem acasă. Mega trist, însă atât de sec am ratat unul dintre concertele memorabile ale vremurilor.

Iată înregistrarea întregului concert, pe care abia recent l-am urmărit pentru prima dată. Firestarter sau Voodoo People live în România anilor ’90… îți imaginezi ce clash cultural s-a întâmplat acolo?

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

The Prodigy – Sala Polivalentă, București, Romania (25.11.1995)

 

Citește și: ROMÂNIA ELECTRONICĂ. PRIMELE 6 FESTIVALURI CARE AU DAT STARTUL LA DISTRACȚIE

Loading...