Electronic Beats Romania
Music

Ascultă integral primul album techno lansat pe consola Sega Genesis

Remute

Lumea producătorului de muzică electronică DJ Remute sfidează cu naturalețe orice tip de frică legată de lumea digitală în care trăim, inclusiv perspectiva conform căreia digitalizarea ar putea să ne facă redundanți roboților.

Artistul german originar din Hamburg îmbrățișează epoca digitală cu toate nuanțele și extremitățile ei și vede digitalizarea ca pe un aliat al rasei umane.

„În momentele în care termenul digitalizare declanșează tot mai multe temeri și griji, am vrut să ofer o coloană sonoră pentru o viziune optimistă asupra unui viitor tehnologic în care omul și mașina coexistă la unison”, spune Denis Karimani aka Remute.

Artistul neamț a lansat recent primul album de techno scos vreodată pe o dischetă destinată legendarei console de jocuri Sega Genesis.

„Technoptimistic” conține 16 piese și poate fi ascultat integral mai jos.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Odată cu albumul său din 2017 „Limited”, care a inițiat revenirea la viață a dischetei, Remute a demonstrat că 1,44 Megabytes sunt suficienți pentru a comprima muzică bună. Interesat de relația tehnologică dintre oameni și roboți, noul album al lui Remute tocmai ce a fost lansat pe dischete pentru Sega Mega Drive.

„Mașinile lucrează pentru noi. Noi programăm, iar ele execută. Tehnologia ne ajută cu sarcini incomode, ne ajută să facem lucruri aventuroase și chiar ne poate vindeca atunci când suntem bolnavi. Dacă vom menține o atitudine pozitivă față de tehnologie, aceasta ne va spori mintea și ne va duce în locuri îndepărtate. De aceea sunt technoptimist”, spune Denis într-un comunicat de presă.

Noul material al lui Remute poate fi considerat începutul unei prietenii durabile cu mașinile. Artistul aduce Sega Mega Drive-ul din anii ’90 în zilele noastre, oferindu-i noi valențe de expresie artistică.

Dacă nu mai ai o consolă de jocuri Sega prin casă, poți să dai o fugă prin cel mai apropiat târg de vechituri din orașul tău; cu puțin noroc și ceva timp investit, ai șanse mari să-ți găsești o consolă fix ca aceea care ți-a mâncat sute de ore în copilărie.

Dar dacă nu vrei să adopți fanteziile tehnologice ale lui Remute, te poți oricând limita doar la fișierele digitale de pe album, disponibile (individual sau la pachet) pe bandcamp.

Tracklist:

 1. Eine Demokratie
 2. A Warm Feeling Of Total Immersion
 3. Instant
 4. Obsolete (Trust)
 5. Master and Sync
 6. The Right To Be Forgotten
 7. Knuddelz
 8. Red Eyes
 9. Jo Coin
 10. Market Research
 11. Robo Knife
 12. Microworld
 13. Controlled Meltdown
 14. When You’re Down
 15. Deepfake
 16. Debug
Loading...