Electronic Beats Romania
News

Afriqua lansează albumul de debut la R&S Records

Afriqua

Adam Longman Parker, artistul din Virginia, stabilit în Berlin și camuflat în pseudonimul Afriqua, lansează albumul de debut.

Afriqua a început să cocheteze cu DJingul când avea doar 10 ani, când pianul clasic deja nu mai avea secrete pentru el. Fără să se încadreze în vreun gen electronic anume, Adam Longman Parker aka Afriqua este un explorator sonic în adevăratul sens al cuvântului; release-urile sale au ajuns în catalogul unor labeluri precum Dream DiaryCure Music, R&S Records sau Nilla.

Albumul de debut al lui Afriqua se numește „Colored” și va apărea în octombrie la casa de discuri R&S Records. Tot la respectivul label belgian, Afriqua a mai lansat în trecut două discuri: Aleph în 2017 și Vice/Principle în 2018.

https://youtu.be/4_KUaNCzhFo

Albumul Colored sărbătorește „puterea unificatoare a culturii afro-americane prin prisma muzicii electronice”. Materialul încorporează elemente din house și techno, precum și piese experimentale și abstracte electronice. În realizarea acestui album complex, ce include 16 piese, Adam Longman Parker a fost inspirat de munca unor artiști și muzicieni precum Quincy Jones, Roy Ayers și Weldon Irvine (cunoscut și sub numele de Master Wel).

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

În cadrul unui comunicat de presă, Parker vorbește despre răspândirea unui „sound de Virginia”, statul american în care artistul s-a născut și a crescut. „Nu toată muzica electronică făcută de afro-americani trebuie să fie din Midwest”, spune Parker. „Nu e Detroit, nici Chicago. E Virginia.”

Albumul este un proces colaborativ complex. În realizarea lui, Parker a colaborat cu mai mulți muzicieni și artiști, între care Salomon Faye, solista vocală de afro-pop din Belgia Zap Mama, basistul de la LCD Soundsystem Tyler Pope și Ruven, fratele lui Parker și producătorul și compozitorul albumului. Artwork-ul a fost creat de către artistul Eric Mack din Atlanta.

Ascultă o piesă de pe album, făcută în colaborare cu Big Farma, mai jos:

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Tracklist:

01. Tema feat. Ruven
02. Dope
03. Sociodelic
04. Shout
05. Birdlandia
06. Noir
07. Upstream feat. Zap Mama
08. Turner
09. Zenith
10. Native Sun
11. Go Tell It feat. Salomon Faye
12. Whatever Means
13. Jumpteenth
14. Burn
15. Space Dookie feat. Big Farma
16. At Last

Loading...