Electronic Beats Romania
Music

Din Berlin către Bucegi via Control Club: un interviu exclusiv cu Afriqua

Afriqua

În preambulul partyului Skema de la Cota 1400, 1-2 iunie, am stat de vorbă cu Afriqua despre experiențele sale cu scena underground românească

Afriqua a început să cocheteze cu DJingul și turntablismul când avea doar 10 ani, vârsta la care pianul clasic deja nu mai avea secrete pentru el. Fără să se încadreze în vreun gen electronic anume, Adam Longman Parker aka Afriqua este un explorator în adevăratul sens al cuvântului, release-urile sale ajungând în catalogul unor labeluri precum Dream Diary, Cure Music sau Nilla. Și, cum în ultima vreme a devenit o prezență constantă și pe meleagurile mioritice, l-am rugat să ne prezinte perspectiva lui asupra scenei undeground românești, chiar înainte de Skema, party-ul de la Cota 1400 ce va începe vineri 1 iunie și din al cărui lineup face parte.

Afriqua - Skema

Care a fost momentul care a convertit un artist din zona muzicii clasice într-un fidel al muzicii electronice?

AFRIQUA: Nu este vorba de o conversie. Muzica este un limbaj cu mai multe dialecte. Desigur, ai nevoie de timp ca să înveți un dialect nou, dar vocabularul și gramatica din spate sunt cam aceleași. Odată ce ai înțeles aceste lucruri, trebuie doar să găsești calea prin care să aduci valoare în fiecare călătorie muzicală.

 

Trăiești de ceva timp în Berlin. Spune-ne trei lucruri pentru care nu-ți place Berlinul

AFRIQUA: Prea mulți DJs. Prea puțini oameni de culoare. Neukölln.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Ce ne poți povesti despre prima ta experiență cu vibe-ul specific undegroundului românesc, anul trecut în Control Club?

AFRIQUA: Am încercat să țin pasul cu Sepp la o sticlă de Jaeger în timp ce am mixat back2back la afterparty. A fost o greșeală foarte mare (și probabil o lecție de viață :D). În afară de finalul în ceață și un pic jenant, a fost un prim contact incredibil cu un crowd care și-a arătat interesul pentru muzica mea în ultimii ani. Am revenit cu plăcere în România de atunci, mai ales la party-urile Alandala ale prietenilor mei din Cluj.

 

Ce așteptări ai de la acest nou capitol în România: Skema Cota1400, 1 iunie?

AFRIQUA: Abia aștept să vizitez Sinaia pentru prima dată, să întâlnesc oameni noi, dar și prieteni vechi. Sunt foarte curios să-l ascult pe Cap, pe care l-am cunoscut de curând în Sofia. Nu pot să-mi imaginez decât distracție multă mai ales că locația este superbă!

 

Citește mai mult: Mischa Blanos, între influențele muzicii clasice și pasiunea pentru groove-ul techno

 

Loading...