Electronic Beats Romania
News

Ada Kaleh - album nou inspirat de Terry Riley și Steve Reich

Ada Kaleh

Artistul român Iulian Cuculea aka Ada Kaleh revine în toamnă cu un nou album.

Nodus tollens LP este un nou album de-al producătorului român Ada Kaleh, LP lansat la Apollo Records (divizia ambient de la R&S Records).

Albumul conține patru piese și va fi disponibil din luna martie 2022 în magazinele online de specialitate, atât în format digital, cât și vinil.

Așa cum sugerează și autorul, noul material nu e neapărat destinat ringului de dans, ci e făcut mai degrabă pentru audiții intime și meditație. E compus si aranjat cu tehnica tape loops și inspirat de Terry Riley si Steve Reich, doi dintre artiștii reprezentativi ai minimalismului muzical (curent la care au mai aderat de-a lungul timpului și artiști ca La Monte Young sau Philip Glass).

Artwork-ul e o pictură în stil art nouveau facută de Anca Popa (artistă cu care Iulian Cuculea a colaborat si pentru discul său Nedeslușit in amurg din 2018)

Albumul transcede unele dintre limitele dogmei muzicii electronice dance și se concentrează pe ritmuri în formă liberă, frecvențe meditative și vindecătoare, texturi spațiale întrețesute și psihedelii liniștitoare. „Acestea sunt peisaje sonore imersive menite să creeze un spațiu sigur pentru auto-explorare și vindecare. Nu sunt pentru club”, precizează Ada Kaleh.

Situat undeva la limita dintre ambient și techno atmosferic, noul material iese din tiparele obișnuite ale muzicii electronice și aduce un sound inovator. Dar nu trebuie să ne crezi pe cuvând. Poți să-ți faci singur o idee despre album din fragmentele audio de mai jos.

Iar dacă vrei să afli mai multe despre Iulian Cuculea și proiectele sale artistice, (re)ascultă episodul 10 al podcast-ului nostru.

Loading...