Electronic Beats Romania
News

Compoziția 4’33” a lui John Cage, reinterpretată în peste 50 de variante

John Cage

4′33″ (Patru minute, treizeci și trei de secunde sau simplu Patru treizeci și trei) este una din cele mai cunoscute compoziții de-ale americanului John Cage.

Compoziția 4’33” a lui John Cage a apărut în 1952, ca o piesă în trei acte. A fost concepută între 1947-1948 cu ideea că orice sunet de pe lumea asta poate fi muzică.

Compania Mute Records a lui Daniel Miller a lansat seria MUTE 4.0 (1978 > TOMORROW) cu pachetul STUMM433. Acesta va conține un conglomerat fără precedent de variații a compoziției 4’33”, reinterpretate de peste 50 de artiști din rosterul casei de discuri Mute.

Printre trupele și artiștii care au reinterpretat compoziția lui John Cage se numără The NormalDepeche Mode, New OrderYann Tiersen, Liars, Silicon Teens, Irmin Schmidt, K Á R Y Y N și mulți alții.

Întregul pachet va fi disponibil pe parcursul lunilor viitoare pe site-ul Mute. Pentru a inaugura acest complex proiect, casa de discuri inaugurează viitorul box set cu un videoclip de la Laidbach, disponibil mai jos.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Liniștea joacă un rol esențial în majoritatea compozițiilor lui John Cage, iar 4’33” reprezintă un statement vehement în acest sens. Compozitorul american este de părere că totul în jurul nostru este muzică. Astfel, absolut orice tip de sunet poate deveni sau poate fi transformat într-o piesă muzicală.

Considerată una din cele mai importante compoziții din toate timpurile din muzica contemporană, piesa4’33” a fost compusă pentru orice tip de instrument sau combinație de instrumente.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...