Electronic Beats Romania
News

Waldeck lansează un nou album, Atlantic Ballroom

waldeck

Artistul austriac Klaus Waldeck a lansat recent un nou album intitulat ’Atlantic Ballroom’. LP-ul a fost lansat la zece ani de la apariția „Ballroom Stories“, cel mai de succes album din carieră.

Succesul incredibil al albumului Ballroom Stories al lui Waldeck, lansat la propriul său label Dope Noir Recordings, i-a conferit artistului austriac o poziție ridicată în industria muzicală. Rezultatul a fost valul de furori din întreaga lume făcut de stilul său ’electro swing’.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Industria muzicală este adesea ca și industria fotbalului. Reversul medaliei în acest caz a fost acela că următorul album al lui Waldeck, Gran Paradiso, lansat în 2016, nu a beneficiat de aceeași atenție din partea publicului și a presei de specialitate. Toată lumea aștepta ca albumul să evoce aceeași poveste electro swing.

Cu toate acestea, noul album al lui Waldeck, lansat în toamna anului 2018, iese complet din tiparele previzibilului și propune un întreg univers muzical complet nou, „fără a refolosi rețete de succes din trecut” spune el. În timp ce ’Ballroom Stories’ captura atmosfera anilor ’20 și ’30, noul Atlantic Ballroom evocă din punct de vedere muzical sfârșitul erei postbelice a alianței transatlantice, pe care mulți dintre noi o consideră incontestabilă și care pare să fi fost iremediabil zdruncinată.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Albumul Atlantic Ballroom a fost produs și interpretat alături de o serie de instrumentiști, între care Herbert Swoboda (clarinet), Philipp Moosbrugger (contrabass), Hermann Aigner (tobe/percuție), Alexander Wladigeroff (trompetă), Thomas Hechenberger (chitară), Dorothee Badent (vioară), Lorenz Spritzendorfer (saxofon) și mulți alții.

Citește mai mult: Album nou de la Francis Harris

Loading...