Electronic Beats Romania
Music

Waha Festival: cinci scene și mai mult de 200 de artiști, în mijlocul naturii

Waha

Ajuns deja la a șaptea ediție, Waha Festival este o alternativă pentru cei care doresc să revină la conexiunea cu natura, departe de consumerism și mainstream.

Departe de armatele de urmăritori avizi ai maratoanelor techno, ascuns de sclipiciul butaforiilor inutile de scenă și fără urme ale activărilor sofisticate, Waha Festival a plecat acum 7 ani de la ideea unui mini festival, ajungând în 2018 să transforme poienile Bătanilor Mari din Covasna în spațiul ideal pentru o comunitate construită în jurul muzicii și nu numai, ancorată în momentul prezent.

Facebook

By loading the post, you agree to Facebook's privacy policy.
Learn more

Load post

Waha Festival propune 5 zile de muzică, un lineup impresionant cu 5 scene și mai mult de 200 de artiști. Muzica este însă doar o parte din tot ceea ce reprezintă experiența Waha, o experiență ce a devenit pentru mulți participanți un capitol al unei călătorii către cunoașterea de sine, în mijlocul naturii încă neatinse de industrializarea forțată. Workshopurile de yoga, Qigong și pranayama (tehnici de respirație) contribuie la restabilirea echilibrului între minte și corp, iar meditațiile ghidate vor detașa audiența de individualismul egotastic. Conștientizarea legăturii cu tot ceea ce ne înconjoară vine într-un mod cât mai natural la Waha Festival: totul este construit din materiale naturale, iar vibrația locului rămâne intactă, chiar și după ce ultima scena va fi strânsă.

 

Waha
©Luca Roxana

Aproape imposibil de surprins în câteva cuvinte modul în care îți poți regăsi liniștea interioară, înconjurat de BPM-ul rapid de la scena PSY, cum te poți cufunda în crepusculul cerului plin de stele sau cum devii conștient de vibrația corpului tău în Luminish. Este dificil de explicat alăturarea armonioasă a contrastelor muzicale, sociale, religioase sau dogmatice ce definesc vibrația Waha Festival pe parcursul celor 5 zile, așa că am apelat, ca de obicei, la muzică pentru a experimenta o frântură din multiversul Waha:

Carlos Daniel – concert live de Handpan

Facebook

By loading the post, you agree to Facebook's privacy policy.
Learn more

Load post

 

Folclorescent – beaturi experimentale ce integrează elemente din folclorul subteran românesc

https://soundcloud.com/folclorescent/shamanic-sound-source

 

kepler not kopernikus – Alter egoul cosmic al trupei Karpov Not Kasparov, cu un sound auto-intitulat post-pitzi-punk, kraut-jazz & psychedelic-bossa-nova

https://soundcloud.com/kepler-not-kopernikus/kepler-not-kopernikus-cheesy-moon

 

Poetrip – fusion de blues și random poetry

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Văzduh  – un fusion de ambient și electronica produs de Adi Tudoran

https://soundcloud.com/clovnulelectric/electroclown-sampling-series-rain

Ne vedem la Waha Festival!

 

Citește mai mult: 12 festivaluri românești de muzică electronică pentru care merită să-ți dai toate economiile

Loading...