Electronic Beats Romania
Music

Vezi coveruri de disc excepționale și află ce artiști vizuali le creează

Coveruri

Livia Fălcaru, Unprieten, Tudor Năstase, Florin Iscu și Silviu Vișan redau muzica electronică în coveruri remarcabile.

Coperțile de disc fac parte din cultura muzicală, devenind un spațiu în care designul și expresia artistică iau forme interesante și efervescente. Am dorit să aflăm cine sunt artiștii români care transpun muzica electronică în imagini și ne stârnesc curiozitatea pentru sunet.

Livia Fălcaru lucrează și locuiește în București. Livia este interesantă pentru abilitatea de a-și păstra personalitatea creativă și deja recognoscibilă, indiferent de scopul proiectului, personal sau comercial. Labelul australian Lokomotiv a colaborat cu Livia pentru ultimele 2 release-uri și știm din surse secrete că nu se vor opri aici.

Unprieten sau obscur, alt alias al său, este autorul coperților Moment Records, VincentIulian – Simodul și Barac & Lyonel Bauchet – Buchla Market, alături de toate release-urile Contur.

Credite pentru Tudor Năstase (evoke.ro) apar pe 17 release-uri pe discogs. Am selectat 4 dintre ele, dar nu putem trece mai departe fără să amintim și remarcabilele covers pentru Understand, Cezar Lazăr – Din Gând în Când și Om Vedea, Rhadoo – Arhiva, Prâslesh – Out Of Time sau pentru [a:rpia:r], Melchior Productions Ltd.* ‎– Coded Spirituals Vol. 1.

 

Florin Iscu și Silviu Vișan (Dreamrec), alături de Cote ggml, fac parte dintr-un studio de design și colectiv de artiști vizuali cunoscut ca Videogram. Productivi și foarte discreți, împreună sau separat, creează covers pentru minunate release-uri [a:rpia:r].

Citește mai mult: Cele mai scumpe 5 discuri cu muzică electronică românească de pe Discogs

Loading...