Electronic Beats Romania
Tech

Trei instrumente electronice esențiale pentru un setup analog de studio

analog

Narcis, producător cu ștate vechi pe scena underground din România, ne dezvăluie care este minimum necesar pentru a introduce soundul analog în producțiile electronice

Revoluția digitală nu avea cum să ocolească studiourile de producție muzicală, computerul și controlerele devenind piese centrale în workflowul artistic. De aici și explozia de release-uri subscrise genurilor electronice, accesibilitatea tehnologiei și conexiunile rapide la internet punând la îndemâna oricui instrumentele necesare producției de muzică electronică.

Odată deschis apetitul, apare invariabil dorința unui setup de studio mai extins în care să-și facă loc soundul cald și câteodată imperfect al instrumentelor analogice, mai ales că aerul vintage al panourilor pline de potențiometre, fadere și LEDuri sclipitoare “gâdilă” într-un mod plăcut egoul oricărui producător de muzică electronică.

Alimentând cu trackuri seturile lui Rhadoo, Raresh sau Praslea de ceva ani, alegând să lanseze oficial doar o mică parte dintre ele, Narcis este genul de producător ce preferă să vorbească doar prin muzica produsă. Apelând la experiența sa cu tot ce înseamnă gear analog, Narcis ne recomandă 3 scule analogice esențiale pentru orice producător de muzică electronică: un drum machine, un sampler și un synth, conectate prin cabluri MIDI.

Drum machine – pentru percuții și kick-uri memorabile: Roland TR-808 sau TR-909, Korg EMX-1, Jomox Alpha Base

Synth – pentru construcția de linii melodice, teme, armonii și basslines: Moog Sub 37, Minimoog Voyager, Yamaha DX7

Sampler – pentru a modifica sample-urile audio în orice mod îți poți imagina, folosind efecte, delays, reverbs etc: Akai MPC, Korg SX

 

Citește și: Iată cărțile care te fac un producător de muzică mai bun

Loading...