Electronic Beats Romania
Music

Un Cetățean ne-a ghidat într-o incursiune obiectivă în undergroundul house & techno românesc

un cetatean

Am cartografiat o parte din undergroundul electronic românesc cu ajutorul lui Un Cetățean, producătorul și DJ-ul român care ne-a surprins plăcut la cea mai nouă ediție Vuiet

Un weekend departe de gălăgia urbană și un party de 72 de ore au creat ocazia perfectă pentru a descoperi o altă dimensiune a scenei house & techno românești, descrisă de același groove desenat în loopuri interminabile. Discret și respectând intimitatea locației alese și a ideii de party între prieteni, a doua ediție Vuiet, derulată în weekendul 7-9 septembrie la Cabana Valea lui Ivan din Masivul Piatra Craiului, a propus un lineup prin intermediul căruia am descoperit un număr impresionant de DJs cu personalitate, feriți încă de luminile reflectoarelor de la marile festivaluri.

Un Cetățean, ale cărui producții le-am remarcat într-unul dintre periplurile virtuale pe bandcamp.com, este unul dintre numele propuse de Vuiet 2.0. În nota minimalistă cu care ne-au obișnuit artiștii români din această zonă muzicală, dar cu un strop de melodic deep house sau sci fi electro, UnCetatean a fost interlocutorul perfect pentru a ne face o radiografie detaliată a unei laturi mai puțin vizibile din undergroundul electronic românesc

 

TEB: Producătorul român încă necunoscut cu vreun release anume, dar pe care îl cânți des.

Un Cetățean: Macarie este unul dintre producătorii care s-au evidențiat în ultima perioadă. Soundul său specific este în perfectă combinație cu stilul pe care îl adopt în general la petreceri.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

TEB: Cea mai underground locație din România în care te-ai distrat cel mai bine.

Un Cetățean: La fiecare petrecere pot spune că mă distrez cel mai bine. Din păcate n-am apucat să mă petrec peste tot ca să-mi fac o selecție propriu-zisă. Așadar, în consecință vă pot spune că până acum Guesthouse este locația în care m-am distrat cel mai tare.

 

TEB: Labelul românesc preferat, despre care poți spune că este esența undergroundului electronic românesc

Un Cetățean: AMPHIA. Nu știu dacă este chiar esența undergroundului electronic românesc, dar pot spune că este labelul meu preferat din România.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

TEB: Vibe-ul Vuiet 2.0 în 3 cuvinte

Un Cetățean: Libertate , fericire, prieteni.

 

Citește mai mult: Ascultă ce bine suna acum 9 ani proiectul „NoiDoi”, dintre Barac și Dubtil

Loading...