Electronic Beats Romania
Music

Trei trackuri produse de Modeselektor în colaborare cu Thom Yorke

Thom Yorke

Vocea lui Thom Yorke, solistul Radiohead, s-a integrat perfect pe soundul inconfundabil Modeselektor în câteva trackuri plasate la granița dintre muzica electronică și alternative rock

Povestea Modeselektor a început în climatul social tulbure din anii de după căderea Zidului Berlinului. Gernot Bronsert și Sebastian Szary s-au cunoscut în 1992 la petrecerile acid organizate ilegal în clădiri abandonate din Berlinul de Est. Soundul lor aproape imposibil de înscris vreunui gen electronic anume, cu elemente IDM, glitch, electro sau hip hop, a primit recunoașterea meritată începând cu anul 2000, când colaborarea cu labelul BPitch, deținut de Ellen Alien, s-a materializat în câteva trackuri, remixuri și mai apoi în albumul Hello Mom! Și dacă tot discutăm de colaborări, teamworkul de studio cu Apparat, sub forma Moderat sau aparițiile live alături de Pfadfinderei sub numele Pfadselektor vin să întărească eclecticul și diversitatea electronică specifice Modeselektor.

Lansat în 2005, albumul de debut Hello Mom! a captat rapid atenția publicului, iar în 2007 Thom Yorke, solist și lider al trupei Radiohead, a inclus unul dintre trackurile de pe acest album într-un playlist devenit celebru. De aici și până la câteva featuringuri ale vocii lui Thom Yorke pe piese Modeselektor a fost doar un pas, artiștii găsind un limbaj comun pe granița dintre alternative rock și muzica electronică.

Am selectat mai jos trei dintre cele mai bune trackuri rezultate în urma acestei colaborări legendare.

Modeselektor feat. Thom Yorke – The White Flash

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Modeselektor feat. Thom Yorke – This

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Modeselektor feat. Thom Yorke – Shipwreck

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Modeselektor au ținut capul de afiș la Marea Debarcare Telekom Electronic Beats în România, eveniment ce a marcat lansarea www.electronicbeats.ro.

 

Citește și: Ascultă o piesă Modeselktor cu versuri în limba română, în colaborare cu Miss Platnum

 

Loading...