Electronic Beats Romania
Tech

Trei proiecte care au transformat radical design-ul clasic de pickup

pickup

Design-ul clasic al pickup-ului este reinventat folosind tehnologie modernă și platforme de crowdfunding.

Muzica inscripționată pe discuri de vinil se învârte (la propriu) prin casele audiofililor cam de 70 de ani. Cu perioade de glorie urmată de momente de declin înfrățite cu pericolul dispariției, discul nu s-a schimbat în formă ci poate doar în modul în care a fost prezentat. Același lucru îl putem spune și despre mașinăriile ce redau muzica de pe discuri. Pickup-urile se prezintă cu același platan orizontal, învârtit (sau nu) de o curea, peste care stă cuminte brațul ce se plimbă molcolm pe disc.

Nevoia de interconectivitate și de a integra cât mai elegant pickup-ul în cotidianul nostru tranformat radical, ce-i drept, față de cel al părinților noștri au remodelat design-ul clasic, lăsând loc pentru interpretări extrem de îndrăznețe. De la un platan în levitație magnetică la un pickup fără braț, vezi mai jos 3 modele care ne-au atras atenția în mod special, modele finanțate cu succes prin platforme de crowdfunding.

MAG-LEV Audio

Platanul plutește prin magia câmpurilor magnetice, eliminând astfel zgomotul ce poate apărea de la componente mecanice în mișcare, conferind o experiență audiofilă totală.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Wheel by Miniot

Cu totul ascuns în interior (ac, preamp), Wheel se prezintă sub forma unei, ai ghicit, roți. Doar atât! Poate cânta atât la orizontală cât și la verticală și este controlat din axul central. Costă 650 euro în varianta de bază.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

ATMO SFERA

Cum nu puteau lipsi de la masa design-urilor spectaculoase, italienii vin și ei cu propunerea lor: ATMO SFERA, un pickup care seamănă mai degrabă cu o dronă, propune un design fără platan și deci, teoretic, fără inconvenientele introduse de aceasta componentă.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Citește și: Iată 5 pick-upuri pentru un buget redus cu care poți asculta plăcile din colecția ta 

 

Loading...