Electronic Beats Romania
Music

Trei branduri de petreceri care transformă Timișoara într-un hotspot electronic

Timișoara primește un suflu nou în undergroundul house & techno, prin pasiunea câtorva oameni din spatele brandurilor locale de petreceri.

Timișoara a reprezentat, încă de la finalul anilor ’90, un pol important al clubbingului din România: legendarul TM Base a transformat pentru 13 ani la rând, începând din 1998, halele industriale în spații perfecte pentru lineupuri preponderent drum ‘n bass, în timp ce cluburile deveneau loc de pelerinaj pentru nume grele din zona house & techno.

Odată cu apetitul crescând al oamenilor pentru vibe-ul generat de DJii români, scena electronică timișoreană a primit, în ultimii ani, o infuzie de petreceri și festivaluri. Vorbim despre o scenă cu tradiție care s-a adaptat rapid la noile cerințe ale publicului consumator de house & techno de calitate.

Entuziasmul și dedicarea câtorva oameni pasionați pun lucrurile în mișcare în Timișoara: se coagulează comunități și grupuri, se stabilesc rezidențe cu continuitate în timp, se adună consecvent seri și serii de party-uri 🙂

Am explorat undergroundul timișorean și am întocmit, pentru început, o listă scurtă cu trei branduri de petreceri la care merită să ajungi măcar o dată:

 

UnderTheIvy


Cu o tradiție de 4 ani deja în peisajul house & techno din Timișoara, UnderTheIvy au integrat perfect muzica electronică în peisajul piscinei ștrandului Heaven, locație unde s-au întâmplat cele mai multe dintre petrecerile cu același nume. Dacă la început lineupurile propuneau artiști dintr-un spectru electronic mai melodios (Slow Hands, Miguel Campbell, PIllowTalk sau Deniz Kurtel), cele mai recente partyuri ne arată cum gusturile crowdului s-au reorientat ușor către un sound mai pretențios. În 2017, sezonul de vară se încheia fulminant cu Guti și Martin Buttrich, toamna începea cu Bill Patrick, iar anul acesta DeWalta și tINI s-au numărat printre invitații speciali

 

SOULed OUT

©Dranau Gabriel

SOULed OUT și-a început aventura în 2012, iar primul party l-a avut ca headliner pe Rick Wade. Au urmat JT Donaldson, Chris Simmonds și Jeremy Underground, nume care, alături de rezidentul Angel, au venit să susțină sloganul asumat de SOULed OUT: we bring out the soul in music. Cea mai recentă noapte albă marca SOULed OUT s-a întâmplat sub forma unei colaborări cu ABC Events (Arad) și l-a avut în spatele deck-urilor pe Janeret, producător francez al cărui nume este legat de câteva release-uri excelente la Yoyaku Records.

 

Call The Visionaries

Un brand relativ tânăr, Call The Visionaries gravitează în jurul soundului house & techno românesc. Vlad Caia, Ada Kaleh, Vlad Arapasu și Suolo sunt doar câțiva dintre cei invitați până acum, partyurile fiind localizate în no name, unul dintre hotspoturile cu tradiție ale clubbingului din Timișoara.

 

Citește mai mult: Alte cinci cluburi din românia unde poți asculta muzică electronică underground

Loading...