Electronic Beats Romania
Music

The Parlotones au adus la Awake Festival un pic din atmosfera indie din Johannesburg

the parlotones

The Parlotones este una dintre cele mai puternice voci indie din ultimii ani în Africa De Sud.

 

Acum 20 ani, în undeground-ul indie rock din Johannesburg se puneau bazele uneia dintre cele mai de succes trupe din Africa De Sud: The Parlotones. Ca orice trupă rock la început de carieră, a fost nevoie de câțiva ani de căutări și experimente muzicale în studiouri improvizate până să fie observați de radiourile locale. RadioControlledRobot, albumul lansat în 2005, le-au adus vânzări neașteptate și totodată recunoașterea internațională, semnând un contract cu Universal Music.

 

The Parlotones sunt una dintre poveștile de succes din curentul indie sud-african, iar noi am avut șansa să stăm la o mică discuție cu ocazia apariției lor la Awake Festival din 2018.

 

TEB: Prima voastră experiență în România a fost acum 8 ani…

The Parlotones:  Da, la Silver Church. Îmi amintesc că am ajuns la vamă iar unii dintre noi aveau pașaport european, alții nu, aveau doar o viză Schengen pe pașport, cu care am presupus că putem intra în România crezând că, fiind parte din Uniunea Europeană, ar trebui să fie ok cu vize Schengen. Pentru că nu stăteam decât 2 nopți ne-au lăsat să trecem.

the parlotones

TEB: În ce locații preferați să cântați: festivaluri outdoor sau indoor, în cluburi?

The Parlotones: În cluburi e cool pentru că toată lumea este în fața ta, trupele sunt aproape de public. Este foarte intim totul. Depinde, bineînțeles, de oameni și de felul în care răspund la muzica noastră. Nu e la fel atmosfera atunci când cânți în fața unui public de festival, care este de obicei amestecat. Într-un club, în schimb, este cu totul altceva, pentru că toți au venit pentru tine. Ultima experiență de acest gen într-un club mic a  fost incredibilă. Dar până la urmă ambele experiențe sunt la fel de tari, nu poți alege una preferată.

 

TEB: Ce elemente se regăsesc în sound-ul vostru, plecând de la albumul de debut?

The Parlotones: Tocmai ce am lansat un album nou, China, acum aproape 1 lună. Ni s-a alăturat Rob Davidson, care cântă la sintetizator și care a contribuit cu câteva piese, deci a adus câteva elemente noi sound-ului nostru. O spun mereu: părțile vocale dintr-un cântec păstrează sound-ul trupei. Refrenul are întotdeauna același vibe, noi doar adăugăm elemente noi peste. Știi din prima că este vorba despre o piesă Parlotones.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

TEB: Ați simțit la un moment dat nevoia să adăugați elemente din muzica electronică în producțiile voastre?

The Parlotones: Trebuie să ții pasul cu timpurile așa că pe noul album am încorporat mai mult din ceea ce înseamnă sound modern. Dar rămânem în zona de live rock music pentru că în principiu suntem o trupă în care chitara joacă rolul principal, încercând să adăugăm elemente noi. Nu plănuim nimic dinainte, nu punem sunete în melodii doar de dragul de a le pune acolo. Cred că mai degrabă este vorba și de subconștient, de unde ies lucruri fără să-ți dai seama. S-a întâmplat, de exemplu, cu fenomenul Skrillex: la un moment dat începusem să punem elemente dubstep în muzica noastră. N-a fost ceva intenționat, a fost o influență pur și simplu.

 

TEB: Spuneți-ne câteva trupe care influențează sound-ul Parlotones

The Parlotones: Radiohead la primele albume, REM, poate un pic The Killers, The National… La început toți ascultam Radiohead, Muse, Coldplay, Oasis, brit pop într-un cuvânt 🙂

 

The Parlotones au fost cap de afiș la ediția 2018 Awake Festival, desfășurat pe domeniul Teleki, Mureș, la care Telekom Electronic Beats Stage a contribuit cu vibe-ul electronic cu care ne-a obișnuit deja.

 

Citește mai mult: Awake Festival: 3 zile de relaxare și muzică bună în inima Transilvaniei

 

Loading...